Партнер рубрики Події

Вандали-графітчики взялись за Набережну: нацистські знаки, матюки та ... сердечка

Вандали-графітчики взялись за Набережну: нацистські знаки, матюки та ... сердечка
  • Зізнання в коханні на бруківці, назви громадських організацій, свастику та інші нацистські знаки на стовпах, заклики до вегетеріанства та відповіді від м'ясоїдів і безліч іншого можна побачити зараз на Набережній Ставу 
  • Зловити таких вандалів на гарячому не завжди вдається, кажуть у патрульній поліції. 

Тернополяни на своїх сторінках у facebook пишуть про написи на Набережній. Зокрема, громадський активіст Олег Синовець.

- Зранку сів на велосипед, щоб розім’ятися перед роботою та насолодитися гарним осіннім ранком, - пише Олег. - Але насолодитися не дуже вийшло, бо проїхавши всього 500 метрів від "Острівця кохання" в сторону Надставної церкви, яких я тільки не побачив графіті: хворих романтиків, злісних вегетаріанців та ярих любителів м’яса, а ще ненависників президента та навіть назви деяких ГО. Мені важко підібрати слушні слова до істот які спотворюють в такий спосіб вигляд нашого, поки файного міста, яке поступово перетворюється на столицю графіті.

Відео дня

З цим явищем потрібно боротися радикальнішими методами, вважає тернополянин. Зловивши одного графітчика, змусити віддраювати від графіті усе місто разом з його побратимами, а не притягувати до адміністративної відповідальності за ст. 173 "Дрібне хуліганство", яка передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі 51 гривні.

- Нехай вуличні митці втілюють у життя свої задуми в інший спосіб, - пише Олег Синовець. - Після побаченого я відразу написав запит в поліцію, щоб дізнатись скільки вони піймали графітчиків цього та минулого року. Щось мені підказує, що жодного. Через п'ять робочих днів має бути відповідь. 

Надписи стиратимуть

В міській раді повідомили, що за фактом вандалізму КП "Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя" звернулось в поліцію, повідомили про даний факт і надали відео з камери відеоспостреження.

- Камера зафіксувала зловмисників, але поки результатів розслідування немає, - кажуть у прес-службі міської ради. - А надписи стиратимуть працівники комунального підприємства. Ще кілька років тому дозволили малювати графіті на стіні біля залізничної колії на вулиці Вояків Дивізії Галичина. З того часу змін не було, тому там можна малювати.

В управлінні патрульної поліції Тернополі кажуть, що зараз не вистачає екіпажів для патрулювання парків. 

- Парки патрулюють, але не так, як раніше через те, що не вистачає патрульних, - кажуть в прес-службі управління патрульної поліції. - Якщо патрульні бачать, що хтось порушує порядок, то звісно вони реагують, затримують зловмисників. А, якщо люди бачать, що хтось псує майно чи іншим чином порушує закон, то потрібно телефонувати на "102". 

В ГУ Нацполіції кажуть, що заява від КП "Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя" була стосовно нищення флагштоків на Набережній, а по графіті - не було.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анонім

    А чим думали коли херили стару міліцію . Раніше хоч піші патрулі були ,а зараз де ці патрулі . Їхав я в 22.00 з масиву Дружба так жодного пішого патруля не зустрів . Що толку від тих камер це треба сидіти і дивитися онлайн щоб оперативно наряд направляти ,а вони запис показують там ніх... не видно ,що то за г...... був . Я вже давно казав це справа або так званих переселенців ,або завелися сепари з лугандонії  почерк один і той самий, що на драмтеатрі ,що тут . Звичайно ,що не вистачає патрулів бо озадачили їх слідкувати за громадським порядком на вулиці ,і на ДТП виїжати ,і виїжати на всяку битовуху . Треба було думати як то всьо херити .Щось раніше було ДАІ котре слідкувало за ситуацією на дорозі ,а зараз хто дивиться бухі собі катаються , інші ганяють на шаленій швидкості ,і всім всьо пох ... Вже президент-пасічник в свій час похерив ДАІ ,і в результаті купа загиблих на дорозі ,купа ДТП , що фактично маємо і зараз тільки в рази більше .

    Богдан Мокрицький reply Анонім

    Це справа йобаних недонациків!

    В тернополі таких є дофіга: хто туда входить:Свобода, тризуб, правий сектор, сокіл і ще купа далбайобів
  • Петро Білецький

    Знов якась дебілота начиталась або надивилась якогось гамна і починає так виражати свою думку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up