Партнер рубрики Події

Вчитель з Канади вчитиме дітей у Тернополі. Допоможіть з житлом!

Вчитель з Канади вчитиме дітей у Тернополі. Допоможіть з житлом!
Приїхати до Тернополя та вчити безкоштовно дітей англійської планує вчитель з Канади Тарас Малюжинський. Цей 54-річний чоловік є вихідцем з України. Він живе у місті Вінніпег.

Курси з англійської мають відбутися у Тернополі 8-27-го липня, без неділь, у центральній дитячій бібліотеці на вул. Миру, 4а. Втім, виникла проблема із проживанням учителя. Він просить тернополян допомогти йому із житлом і при можливості з харчуванням.

- З паном Малюжинським ми познайомились в соцмережах, - розповідає тернопільська письменниця Ірина Мацко, яка є співорганізатором курсів. - Я часто розміщувала у Facebook інформацію про різноманітні заходи з дітьми, які організовую разом із дитячою бібліотекою. Йому це дуже сподобалось, ми почали спілкуватись і він подав ідею про курси англійської у Тернополі. Ми будемо вдячні, якщо хтось зможе надати Тарасові житло.

Відео дня
> Тарас Малюжинський каже, що вирішив вчити тернопільських дітей англійської з різних причин. По-перше, це його професійний обов’язок. Окрім того, чоловік хоче відвідати родичів, які проживають на Тернопільщині та побачити дідову могилу у Ланівцях.

- На Тернопіллі є мамина родина, - каже він. - А батькова родина недалеко - на Волині й на Львівщині.

Чоловік додає, що був в Україні вже чотири рази. І як вчитель з досвідом він вирішив зробити щось для своєї Батьківщини.

- Мій професійний підхід до навчання включає такі елементи як розмови, музику, фізкультуру, спів, інсценізації, танці, - каже він. - Так щоб діти були активними і брали повну участь у навчанні. Вони щодня слухають, говорять, пишуть, читають та навіть малюють по-англійськи!

Таким самим способом, діти з українським корінням вивчають українську мову в Канаді, продовжує вчитель. Від найбільшого міста Торонто до великого центру Едмонтон та скрізь по канадських преріях між ними, учні беруться до навчання рідної мови. Такі англо-українські програми при державних школах існують уже від 1974 року.
- До обіду діти вивчають англійську, математику й природні науки англійською, - розповідає Тарас Малюжинський. - А по обіді - українську, музику, географію та історію, здоров'я і мистецтво - все українською. Ще й до того, учні від четвертого класу вивчають французьку мову!
Курс з англійської для тернопільських дітей складається з різних цікавих занять. Вони вивчать такі теми: вітання, представлення себе та інших, погоду, цифри, найпопулярніші слова, календар, одяг, спорт, страви та багато іншого.
 - Менші діти зможуть збільшити свій словниковий запас, виробити навички читання та письма англійською, а також зможуть говорити простенькі речення, - каже вчитель. – Не обійдеться і без веселощів.  Старші діти не тільки вивчатимуть англійську, але дізнаються дещо про Канаду - систему уряду, офіційну федеральну двомовність, багатокультурність, національні свята й культурні події в цій країні.

Довідка

Якщо ви можете допомогти із житлом Тарасові Малюжинському пишіть йому у Facebook: https://www.facebook.com/tmaluzynsky або звертайтесь у редакцію "20 хвилин" – 43-00-50, 0-96-915-39-23, імейл: [email protected].

Чи відбудуться курси англійської у Тернополі, залежить від того, чи вчитель знайде житло. Довідки для реєстрації за телефоном Центральної дитячої бібліотеки: 53-10-96, або пишіть Ірині Мацко: https://www.facebook.com/matsko.ira?fref=ts


.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Дуже дякую Вам, пані Євгеніє, за чудову статтю! (:smile:)
  • Anonymous

    я краще до вас в канаду поїду,допоможіть з громадянством)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up