Партнер рубрики Події

Вчитель з Канади вчитиме дітей у Тернополі. Допоможіть з житлом!

Вчитель з Канади вчитиме дітей у Тернополі. Допоможіть з житлом!
Приїхати до Тернополя та вчити безкоштовно дітей англійської планує вчитель з Канади Тарас Малюжинський. Цей 54-річний чоловік є вихідцем з України. Він живе у місті Вінніпег.

Курси з англійської мають відбутися у Тернополі 8-27-го липня, без неділь, у центральній дитячій бібліотеці на вул. Миру, 4а. Втім, виникла проблема із проживанням учителя. Він просить тернополян допомогти йому із житлом і при можливості з харчуванням.

- З паном Малюжинським ми познайомились в соцмережах, - розповідає тернопільська письменниця Ірина Мацко, яка є співорганізатором курсів. - Я часто розміщувала у Facebook інформацію про різноманітні заходи з дітьми, які організовую разом із дитячою бібліотекою. Йому це дуже сподобалось, ми почали спілкуватись і він подав ідею про курси англійської у Тернополі. Ми будемо вдячні, якщо хтось зможе надати Тарасові житло.

Відео дня
> Тарас Малюжинський каже, що вирішив вчити тернопільських дітей англійської з різних причин. По-перше, це його професійний обов’язок. Окрім того, чоловік хоче відвідати родичів, які проживають на Тернопільщині та побачити дідову могилу у Ланівцях.

- На Тернопіллі є мамина родина, - каже він. - А батькова родина недалеко - на Волині й на Львівщині.

Чоловік додає, що був в Україні вже чотири рази. І як вчитель з досвідом він вирішив зробити щось для своєї Батьківщини.

- Мій професійний підхід до навчання включає такі елементи як розмови, музику, фізкультуру, спів, інсценізації, танці, - каже він. - Так щоб діти були активними і брали повну участь у навчанні. Вони щодня слухають, говорять, пишуть, читають та навіть малюють по-англійськи!

Таким самим способом, діти з українським корінням вивчають українську мову в Канаді, продовжує вчитель. Від найбільшого міста Торонто до великого центру Едмонтон та скрізь по канадських преріях між ними, учні беруться до навчання рідної мови. Такі англо-українські програми при державних школах існують уже від 1974 року.
- До обіду діти вивчають англійську, математику й природні науки англійською, - розповідає Тарас Малюжинський. - А по обіді - українську, музику, географію та історію, здоров'я і мистецтво - все українською. Ще й до того, учні від четвертого класу вивчають французьку мову!
Курс з англійської для тернопільських дітей складається з різних цікавих занять. Вони вивчать такі теми: вітання, представлення себе та інших, погоду, цифри, найпопулярніші слова, календар, одяг, спорт, страви та багато іншого.
 - Менші діти зможуть збільшити свій словниковий запас, виробити навички читання та письма англійською, а також зможуть говорити простенькі речення, - каже вчитель. – Не обійдеться і без веселощів.  Старші діти не тільки вивчатимуть англійську, але дізнаються дещо про Канаду - систему уряду, офіційну федеральну двомовність, багатокультурність, національні свята й культурні події в цій країні.

Довідка

Якщо ви можете допомогти із житлом Тарасові Малюжинському пишіть йому у Facebook: https://www.facebook.com/tmaluzynsky або звертайтесь у редакцію "20 хвилин" – 43-00-50, 0-96-915-39-23, імейл: [email protected].

Чи відбудуться курси англійської у Тернополі, залежить від того, чи вчитель знайде житло. Довідки для реєстрації за телефоном Центральної дитячої бібліотеки: 53-10-96, або пишіть Ірині Мацко: https://www.facebook.com/matsko.ira?fref=ts


.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Дуже дякую Вам, пані Євгеніє, за чудову статтю! (:smile:)
  • Anonymous

    я краще до вас в канаду поїду,допоможіть з громадянством)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up