Вдень офісний працівник, а увечері пише пісні та грає кавери


Вдень офісний працівник, а увечері пише пісні та грає кавери
  • 30-річний тернополянин Анатолій Вусич від буденності рятується музикою, а підтримують його дружина та донечка.
  • Чоловік любить різні музичні напрями, але найбільше йому подобається рок. 

Героя цієї публікації Анатолія Вусача журналістка “20 хвилин” зустріла під час першого відбіркового етапу другого сезону пісенного конкурсу "Караоке без кордонів Live". Тоді 30-річний тернополянин вразив своєю манерою гри на гітарі і учасників, і журі. Пізніше дізналась, що у нього є свій youtube канал.

Більше, ніж хобі

Як розповідає про себе Анатолій, він займається нудними справами, працює в офісі. Займається імпортом електроніки та комплектуючих в Україну. Чоловік одружений, має однорічну донечку Лєрочку.

Для Анатолія музика - більше, ніж просто хобі. Це можливість відволіктись від буденності. Проте часу на це у чоловіка теж небагато, бо з 9 до 18.00 на роботі, а вдома, коли спить донечка - тихий час.

- Якщо обмежувати себе лише роботою і домашніми справами, то можна здуріти, - каже чоловік. - Кожен має мати щось особисте, тепле і приємне для душі заняття. Хтось ходить в зал, хтось на бокс, хтось малює, хтось читає. Для мене це музика. Коли поганий настрій, чи щось не вдається, то можна ввечері сісти вдома на кухні, взяти мою подружку гітару і пограти та поспівати для себе. Тобі всі незгоди, як рукою знімає.

Гітару подарували

У дитинстві батьки Анатолія відвели його у музичну школу. Але він втік звідти через пів року. У підлітковому віці чоловік захопився рок-гуртами.

- Бути підлітком і мати кумира - це круто, - продовжує співрозмовник. - У мене тоді було електронне піаніно. А свій перший музичний інструмент я відібрав у сестри - це був дитячий ксилофон і на ньому щось там клацав. На 19 чи 20 років друзі подарували гітару. І сказали, що тепер я мушу навчитись грати. І так я почав освоювати новий інструмент.

Тернополянину сподобалось і тепер гітара основний інструмент, на якому він грає. В студентські роки, як розповідає чоловік, він з друзями намагались створити гурт.

- Знаєте, як то буває, ми молоді, ніхто толком не вміє грати на інструментах, але вирішили зібрати гурт, - пригадує чоловік. - Ти будеш грати на барабанах, ти на гітарі, а ти співатимеш. І отаке. А потім всі друзі, колеги виросли і забули, що колись любили музику. А від мене музика не пішла і я так досі займаюсь.

“Зараз рок вже не той”

Анатолій сам пише музику та пісні, а коли почав робити youtube канал, то вирішив наповнити його каверами.

- Чесно, коли був молодшим, то це обов’язково мав бути рок, при чому, чим важчий, тим це крутіше, - каже Анатолій Вусач. - А вся інша музика - це був відстій. Такий підлітковий максималізм.

А зараз, як каже чоловік, є дуже багато хорошої музики різних напрямків. Нещодавно відкрив для себе творчість одного класного ді-джея.

- Подобаються американські поп-виконавці, рок, - продовжує чоловік. - Хоча зараз рок вже не той. Тому я задовільняюсь тим, що залишилось зі старих часів. Дуже подобається System of a Dawn і напевно на моєму віці не було крутіших. Нещодавно почали воз’єднуватись і прикольно спостерігати за ними, як вони уже старі, пузаті дядьки співають.

Дружина підтримує

На youtube-каналі Анатолія відносно небагато відео, але чоловік старається записувати нові, як тільки має час. А розпочалось усе з того, що в дружини Анатолія був поганий настрій.

- Взагалі цей проект, як зараз модно називати, вийшов завдяки моїй дружині, - каже чоловік. - Спочатку він мав трохи комедійний напрямок. У дружини був поганий настрій і це тривало кілька днів. Я вирішив її розвеселити: взяв гітару, одягнув бейсболку, окуляри, вуса і грав для неї веселі пісні. І це допомогло, дружині сподобалось.

Вона вперше тоді зняла гру чоловіка на телефон, щоправда, те відео вони ніде не публікували. А згодом Анатолій згадав про це і запропонував дружині зробити жартівливі відео.

- Ми їх знімали за кухонним столом і під час зйомки дружина обов’язково щось готувала, а я сидів і співав, - розповідає тернополянин. - Потім з’явилась Лєрка, дружина завжди була зайнята, а я продовжував співати. Але їй дуже подобається те, що я роблю, вона підтримує мене.

Творять нову музику

Зараз Анатолій Вусач працює над новим проектом. Як каже музикант, це буде більше, ніж просто кавер, чи виступ під акустичну гітару.

- Я хочу зробити ансамбль, який складатиметься з однієї людини, - каже чоловік. - В цьому мені допомагає музичний інструмент “лупер”. Працює це приблизно так: вживу можна награти різні партії на кількох інструментах і потім відтворювати. Одна людина може самостійно зробити пісню і це звучатиме, як цілий гурт.

У музиканта вже є пробна програма, з якою його запросили в один з тернопільських закладів. Окрім того, Анатолій разом з товаришем працюють над тим, щоб творити мікс рок-музики та електронної.

- Фішка в тому, що ми використовуватимемо дримбу, - додає чоловік. - Учасник нашого колективу виготовляє ці інструменти. Він грає на ударних та дримбі, а я на всьому іншому. В нас виходить цікава музика, але поки ще у процесі створення. Трішки складно, бо ми з різних міст, але думаю, що через кілька місяців ми зможемо представити те, над чим працюємо.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Цьвєк

    Нормально.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up