"Вперше змогла приділити собі цілий день ": жінкам, які виховують діток з особливими потребами, влаштували свято

"Вперше змогла приділити собі цілий день ":  жінкам, які виховують діток з особливими потребами,  влаштували свято

12 тернополянок, які виховують дітей з інвалідністю, в суботу, 9 березня, отримали безкоштовний майстер-клас з пілатесу, зустріч із психологом. Їм зробили зачіски, макіяжі та влаштували фотосесію. Проект "Я.VESNA" організували заради того, щоб мами відпочили та відчули себе красивими. 

 

Щомісяця у Тернополі ГО "Ділові Українські жінки в Тернопільській області" проводять благодійний захід "Ранкова кава", на яку запрошують різних спікерів. А кошти з таких зустрічей спрямовують на благодійність. 

- У Олени Коваль, яка є ініціатором проекту "Життя без меж", виникла ідея влаштувати такий день для мам, які виховують дітей з інвалідністю, а ми її реалізували, профінансували,  - каже віце-президент ГО "Ділові Українські жінки в Тернопільській області" Олеся Чванкіна. - Кошти з минулої кави, на яку запрошували Ольгу Сумську, ми віддали на це захід. Програму складала Олена Коваль, яка є мамою дитинки з особливими потребами. І вона як ніхто знає, що потрібно таким жінкам. В першу чергу це зустріч із психологом, адже ці жінки увесь свій час приділять дитині.

Організатори хотіли трішки зняти психологічну напругу і показати, що життя різнобарвне і не треба зважати на оцінку суспільства. Адже багато жінок комплексують через те, що їхні діти з особливими потребами. 

Відео дня

- Ідея зародилася давно, бо у мене в самої така ситуація, що я протягом чотирьох років майже не виходжу з дому, - каже Олена Коваль. - І це вперше, коли я змогла приділити собі цілий день, розслабитися, відчути себе жінкою. Не варто зациклюватися лише на статусі матері, слід приділяти і собі час. На захід прийшли 12 жінок, які  також змогли залишити своїх дітей на рідних. Вони теж розуміють, що мамі треба відпочити. 

Програму заходу організатори розписали на цілий день. Вранці для жінок провели майстер клас з пілатесу, зустріч із психологом, дегустацію домашнього варення. Влаштували обід. А щоб кожна матуся відчула себе розкішною жінкою, усім зробили засічки, макіяжі та влаштували фотосесію. Завершили захід екскурсією в етногалерею "Спадок". За словами віце-президента ГО Тетяни Фарини, організувати такий захід непросто, але посмішки жінок того вартують. 

Лариса Люба виховує синочка, якому 24 березня виповниться 4 роки. У нього синдром Дауна. Жінка розповідає, що  будь-які зустрічі за межами дому, поза сім'єю є дуже важливими.

- Навіть просто вийти з дому і кілька годин приділити для себе - це дуже добре, - каже пані Лариса. - Ще позитив у тому, що мами, які мають діток з різними потребами, можуть поспілкуватися, поділитися якимось досвідом. Бо в звичайному житті ми не бачимось, на це немає часу. 

Після зустрічі із психологом президент ГО "Ділові Українські жінки в Тернопільській області" Ірина Демкура запросила матерів, які відвідали сьогоднішній захід, на всі "Ранкові кави". Для цих жінок вони будуть безкоштовними. 

- Місія нашої організації - розвиток жінки,  - каже пані Ірина. - Жінки, які прийшли на цей захід, просто не мають багато можливостей себе знайти. Бо коли жінка хоче себе знайти, то може піти на один форум, інший, щось прочитати , щось послухати. Оскільки ці матері обмежені в часі, то ми хочемо дати їм можливість бути на таких зустрічах, де б могли віднайти свою реалізацію, партнерів, можливо, свого спікера. Це те, що має допомогти їм щось змінити, якщо вони захочуть.

Організатори дякують усім, хто допоміг в організації такого свята для жінок. І додають, що це не останній захід такого плану. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Marcus Aurelius

    Це святі люди. Низький уклін, шана і повага.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up