Весняний лід - підступний! З року в рік гинуть дорослі й діти

Весняний лід - підступний! З року в рік гинуть дорослі й діти
  • З приходом весняного потепління крига на водоймах стає слабкою, що в свою чергу несе небезпеку і підвищує ймовірність виникнення нещасних випадків.
  • Не зважаючи на потенційну небезпеку, рибалки-любителі продовжують облаштовуватись на водоймах, а дорослі та діти здійснювати прогулянки по льоду.

Статистика констатує, що з року в рік на льоду гинуть дорослі й діти, найбільш небезпечним періодом – є період руйнування льодоставу. До груп підвищеного ризику у першу чергу відносятьсялюбителі-рибалки та діти.

Рятувальники застерігаюь людей та звертають увагу на необхідність дотримуватись елементарних правил безпеки на льоду:


• У жодному разі не виходьте на тонкий лід.
• Перш ніж ступити на нього, переконайтесь, що він міцний. Категорично забороняється робити це ударами ніг!
• Місця, де лід не міцний, видно здалеку – ці ділянки темніші. Зазвичай тоншим лід буває поблизу берегів, кущів, у гирлах стічних вод і місцях, де б’ють джерела.
• Міцність льоду значно послабляється течією.
• Під час руху по замерзлій водоймі варто обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу.
• Якщо ви опинились на кризі, що недостатньо міцна, припиніть рух і повертайтесь своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду.

Якщо ви провалилися

• Якщо крига під вами проломилася, розставте руки в сторони по краю льоду, щоб утриматися на поверхні, кличте на допомогу.
• Намагайтеся зберігати спокій, не борсайтеся у воді.
• Намагайтеся не обламувати лід, без різких рухів вибирайтеся на його поверхню, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи ноги. Головне – пристосовувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори.
• Вибравшись із крижаного полону, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли і де міцність льоду, таким чином, перевірена. Незважаючи на те, що ви змокли і холод штовхає вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся в теплі.
• Якщо під лід потрапила дитина, накажіть їй розпластати руки на льоду та працювати ногами для того, щоб утриматися на поверхні. Все вирішує час: льодяна вода дуже швидко викликає переохолодження організму.

Відео дня

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області звертається до усіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, перебуваючи на водоймах, а особливо до батьків: не відпускайте своїх дітей гратися на замерзлих водоймах!
Бережіть своє життя, не нехтуйте застереженнями!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up