При Духовному центрі у Зарваниці соціальне підприємство виготовляє екобрикети

При Духовному центрі у Зарваниці соціальне підприємство виготовляє  екобрикети
  • Виробництво паливних брикетів у тестовому режимі запустило агропідприємство у селі Котузів на Теребовлянщині.
  • Солом’яні брикети роблять із відходів, що залишаються після вирощення зернових культур.
  • Палетами із соломи частково опалюють Марійський духовний центр.

Виробництво паливних гранул не лише здешевлює, а дозволяє утилізувати відходи без шкоди для людей та навколишнього середовища.

- Ініціатива зі створення виробництва палетів є дуже перспективною. Коли проект працюватиме на повну потужність - це дозволить створити нові робочі місця для жителів із навколишніх сіл, - говорить голова Золотниківської ОТГ, куди входить Зарваниця, Данило Бугай. - Загалом соціальні підприємства, які працюють на території громади, створили понад сотню робочих місць та забезпечили фінансову стабільність працівників.

Відео дня

Як розповів пан Бугай, спалювання соломи після збору врожаю завдає великої шкоди навколишньому середовищу, порушує екологічний баланс природи.  У верхньому родючому шарі ґрунту згорає гумус, погіршується хімічний та біологічний склад ґрунту, його водно-фізичні властивості, часто гинуть птахи і тварини, які живуть в полях, займаються сусідні насадження та ліси.

Агропідприємство “Зарваниця Агро” розташоване у селі Котузів, що входить до Золотниківської об’єднаної територіальної громади. Керівник підприємства - ректор Марійського духовного центру та Голова наглядової ради фермерського господарства митрофорний протоєрей Володимир Фірман.

- Унікальність підприємства "Зарваниця Агро" ще й в тому, що воно є одним із соціальних підприємств, які діють при Марійському духовному центрі, - продовжує Данило Бугай. - Кошти, отримані від підприємницької діяльності, йдуть на розбудову Марійського духовного центру, утримання Тернопільської вищої духовної семінарії, колегіуму для дівчат «Знамення», Вишнівчицької школи та дитячого садка, проведення літніх дитячих таборів «Веселі канікули з Богом». Частину коштів використовують для вирішення соціальних проблем Зарваниці, навколишніх сіл та архиєпархії.

У двох школах та Золотниківській лікарні вже встановили котли, що опалюють установи солом'яними брикетами.

Як зазначив голова Золотниківської ОТГ,  коли підприємство вийде на повну зайнятість, то з допомогою нових паливних брикетів можна буде значно здешевити паливний матеріал для жителів громади та бюджетних установ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up