Відійшов у вічність журналіст Ярослав Бачинський

Відійшов у вічність журналіст Ярослав Бачинський

Ярослав залишився вірним рідній землі, присвятивши більшість із своїх публікацій і радіопередач аграріям та загалом жителям сільської місцевості. Рівних в цій темі йому не було і немає, запевняють колеги. Йому назавжди залишиться 63...

На 64 році життя відійшов у вічність народний журналіст Тернопілля Ярослав Бачинський. Так свого часу його влучно охарактеризував уже теж покійний голова обласного осередку НСЖУ Микола Ротман. І хоч такого звання немає на офіційному рівні, Ярослав Мар’янович заслужив його завдяки повазі від краян. Про це у Фейсбук повідомив наш колега Олег Лівінський.

  • На Тернопіллі немає жодного населенного пункту, де б за 50-річну творчу діяльність не ступала нога Бачинського, - пише Олег Лівінський. - Ярослав, виходець із села Бедриківці Заліщицького району, залишився вірним рідній землі, присвятивши більшість із своїх публікацій і радіопередач аграріям та загалом жителям сільської місцевості. Ярослав Мар’янович описав у місцевій та республіканській пресі та розповів у радіоефірі усі найважливіші віхи Тернопілля за останні понад 30 років. 

Свій творчий шлях у журналістиці Ярослав Бачинський розпочав зі Збаразької районки, після цього тривалий період був головним редактором Тернопільського районного радіо, а в середині 2000-их – автором і ведучим сільської програми «Господар» на обласному державному радіо. Загалом у масмедійній справі він співпрацював з багатьма місцевими та всеукраїнськими виданнями. 
Творчим і життєвим кредо Ярослава Бачинського було: «Журналіст повинен любити, поважати і цінувати людей». Саме читачам і радіослухачам присвятив життя народний журналіст, задля яких, незважаючи на важку недугу, він працював до останніх своїх миттєвостей, пише Олег Лівінський.  
- Доброзичливим, щирим і справедливим назавжди залишиться Ярослав Мар’янович у наших спогадах! – пише колега. - Вічна Тобі, Друже, пам’ять! Нехай Твоя душа опиниться на небі!

Відео дня

Звістка про смерть журналіста стала несподіванкою цього понеділкового ранку. Адже Ярослава ще не так давно можна було зустріти у центрі чи на заходах у різних куточках нашого краю. Здавалося, не так давно колеги і друзі вітали його з 63-річчям…

Володимир Андріїшин, журналіст.

  • З перших днів знайомства, а це вже років 30, я його знаю як надзвичайно працьовиту людину. Він був журналістом-фахівцем з питань сільського господарства. І власне все життя вів цю тему. Я гадаю, що просто не існує досвіду на Тернопільщині в галузі агропромислового комплексу, історії успіху, яку б не описав Ярослав.

Тетяна Тарасенко, журналіст, прес-служба облради:  

  • Він був трудяга. Об’їздив, певно, всі населені пункти області, і писав, писав… Я пам’ятаю, як ми вчились, він був на кілька курсів старшим. Вмів написати, особливо те, що стосувалось сільського господарства. І це завжди робив якісно. Йому в цій темі рівних не було і немає. Навряд чи хтось його в цій темі перепише… Нам його бракуватиме. Особистість непересічна. Вічна пам’ять колезі.

Ірина Вихованець:

  • Шкода. Боляче. Ще один однокурсник пішов у вічність. У тебе, Славік, добре серце та гостре перо уже, нажаль, у минулому було. Але ми тебе пам'ятатимемо, допоки жити будемо. Студентські роки подарували найкращу дружбу нам. Сумую... Надзвичайно боляче. Спочивай з Богом. 
    Редакція "20 хвилин" щиро співчуває рідним, друзям, колегам покійного. Вічна пам'ять... 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Saša Andruscak

    Вічна пам'ять Ярославе, пригадую наші зустрічі і інтерв'ю. Будеш в нашій пам'яті завжди.
  • Liubomyra Bilyk

    Вічна пам'ять і царство небесне
  • Любомир Васютинський

    АВТОРКА ВЖЕ ДАВНО ЗНАЮТЬ!ДОЦЯ РОЗКАЖИ НОВИНИ ТЕРНОПІЛЬСЬКІ І КРЕМЕНЕЦЬКІ!!!!!
  • Любомир Васютинський

    ЯК ЦЕ БУЛО?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 До +25: на вихідні на Тернопільщині суттєво потеплішає 20:00 Боротьба за ректорство педуніверситету: що відбувається після того, як суд скасував результат виборів? 19:03 Молода картопля, капуста та ягоди: що та за скільки продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 18:01 У Тернополі відбудеться благодійний показ вистави «Пасхальна кантата» Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up