«Відновлення багатосторонніх переговорів щодо вирішення проблеми України»: що пише світова преса

«Відновлення багатосторонніх переговорів щодо вирішення проблеми України»: що пише світова преса

Перші шпальти світових ЗМІ про війну в Україні.

Фотографія Бориса Джонсона, що пливе озером зі шведським прем'єр-міністром, супроводжує статтю Daily Telegraph про оборонний пакт, який означає, що Великобританія направить солдатів для захисту Швеції та Фінляндії у разі вторгнення Росії. Газета цитує твіт Джонсона: «Ми в буквальному та переносному сенсі в одному човні» Нові пакти про взаємну оборону Великобританії зі Швецією та Фінляндією висвітлює Daily Telegraph, яка описує угоди як попереджувальний постріл до Москви на випадок, якщо у неї виникне спокуса вторгнутися у дві скандинавські країни.

Данія. Газета «Morgenavisen Jyllands-Posten» заголовки на першій шпальті.

Відео дня

Альянс з НАТО поклав кінець добросусідству, яке Фінляндія довго зберігала для Росії.

 «POLITIKEN» - Підпис під фото: «600 людей тулилися на одній зі станцій метро, ​​де вони ховаються від бомб і війни, де стираються межі між днем ​​і ніччю. Деякі живуть там по два місяці.

Харківське підземелля: «Тут ти живеш так близько, що намагаєшся не дивитися на інших»

Іспанія. «La Vanguardia» - «ОСТАННІ В АЗОВСТАЛІ»

Полк «Азов» української армії вчора оприлюднив зображення поранених бойовиків на металургійному заводі «Азовсталь» в Маріуполі,який обложен російськими військами, щоб показати драматичні санітарні умови, в яких вони опинилися. Українська армія успішно контратакувала Харків, а росіяни готуються до анексії Херсона

Туреччина. «Daily Sabah»  «Відновлення багатосторонніх переговорів щодо вирішення проблеми України»

Переговори між Туреччиною, Росією, Україною та ООН можуть продовжитися в контексті створення гуманітарної контактної групи найближчими днями, кажуть джерела після відновлення російського вторгнення в Україну.

Щоб припинити війну між Росією та Україною, дипломатичні джерела заявили вчора, що може відбутися зустріч у рамках гуманітарної контактної групи між Туреччиною, Росією, Україною та ООН. Анкара взяла на себе роль медітатора щодо припинення вогню у російсько-українській війні.

Дипломатичні джерела підкреслили, що на тлі конфлікту, що триває, переговорний процес триває. Зазначалося, що між лідерами та делегаціями двох країн ведеться інтенсивний діалог.

З першого моменту кризи Туреччина курсувала між Києвом і Москвою. Однак ситуація на місцях погіршилася ще більше, оскільки очікувалося, що повний мир буде досягнутий завдяки здійсненому дипломатичному контакту. дипломатичні джерела звернули увагу на важливу зустріч, яка очікується незабаром.

Зазначається, що ООН внесла пропозицію створити гуманітарну контактну групу, джерела додали: «Найближчими днями переговори між Туреччиною, Росією, Україною та ООН можуть продовжитися у цьому контексті. Між сторонами можуть бути проведені технічні зустрічі».

Дипломатичні джерела також звернули увагу на аспекти гарантії безпеки

переговори про припинення вогню.

Туреччина є однією з найактивніших країн яка намагається забезпечити постійне припинення вогню між Україною та Росією.

Делікатно збалансований акт виконання ролі посередника, підтримуючи відкритими канали комунікації з обома ворогуючими сторонами, дає проблиск надії в дипломатичних зусиллях щодо пошуку вирішення та досягнення миру в українській кризі. З її унікальною позицією, яка має дружні стосунки з обома Росією і Українаою. Туреччина здобула широку оцінку своїм прагненням до припинення війни.

З початку конфлікту Анкара запропонувала виступити посередником між двома сторонами та провести мирні переговори, підкреслюючи свою підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Хоча Анкара виступає проти міжнародних санкцій, спрямованих на ізоляцію Москви, вона також закрила свої протоки, щоб не допустити проходження через них деяких російських суден.

 

«Путін готується до тривалої війни в Україні - розвідка США»

Президент Росії Володимир Путін, схоже, готується до тривалої війни в Україні, попередили у вівторок високопоставлені співробітники американської розвідки, додавши, що війна, що триває, перебуває в «трохи глухому куті». Росія, яка називає вторгнення «спеціальною військовою операцією», ввела в Україну більше війська для масштабного наступу минулого місяця на східну частину країни, але її досягнення були повільними.

Автор підбірки Cергій Чернявський

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up