“Він був у віці, але ще міг дати фору молодим”, - друзі про найстаршого пластуна Степана Павлишина

“Він був у віці, але ще міг дати фору молодим”, - друзі про найстаршого пластуна Степана Павлишина
  • На 88-ому році з життя пішов найстарший пластун Тернопільщини - друг Директор – пл.сен. Степан Павлишин, ЦМ (Мурмурандо ІІ).
  • Серце видатного чоловіка зупинилось 4 лютого. 
  • Прощатимуться із пластуном 6 березня о 13:00 в Жизномирі.

У “Пласті” Степана Павлишина запам’ятають, як дуже доброго та активного чоловіка.

- Він прийшов ще на початку 90-х в "Пласт", - розповідає голова обласної Пластової ради Сергій Юзик. - Тоді він уже був на пенсії, але продовжував працювати і займався з дітьми від 6 до 12 років. Був дуже активним, організував безліч таборів. Їздив в Пластовий табір-музей “Сокіл”. А це є куди їхати - в Івано-Франківську область. 

Степан Павлишин має чи не усі можливі пластові нагороди. А, також, масу освітніх відзнак.  До того ж, у чоловіка була чимало захоплень. 

- Він цікавився краєзнавством, був футбольним фанатом, грав у шахи, - продовжує Сергій Юзик. - Складно сказати, чим він займався, бо усього було дуже багато. При тому, що він був вже у віці, але міг дати фору молодим.

Як каже пан Юзик, Степан був дуже цікавим співрозмовником і в нього ніколи не було бар’єру у спілкуванні з молодшими поколіннями. 

Довідка

Народився 9 листопада 1930 року в сім’ї селянина-хлібороба в селі Ріпиці Бучацького району Тернопільської області. В 1937 році вступив до Пласту, член куреня УПЮ ім. Маркіяна Шашкевича, який діяв підпільно при Бучацькій гімназії до 1939 року. Закінчив Чернівецький учительський інститут та Кременецький педагогічний інститут (фізико-математичний факультет). Викладає фізику та математичку в школах Бучача, Жизномира, Бариша, Перевольки та Сороки. Пластову Присягу склав 1994 року на горі Лисоня, над могилами УСС. Член куреня “Целібат Мурлики”. Розбудовував пластовий рух в Жизномирі. В жовтні 1993 року створив гурток хлопців “Беркути” та гурток дівчат “Орхідеї”, а також 2 рої — “Калина” та “Зайчики”, об’єднані в гніздо “Лісові друзі”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up