Партнер рубрики Події

Виноградний сезон у розпалі. Які сорти найсолодші, розповіли продавці

Виноградний сезон у розпалі. Які сорти найсолодші, розповіли продавці

Біля прилавків з виноградом на критому ринку на Шептицького черги. Тернополяни шукають найсолодший сорт з-поміж кількох варіантів.

Продавці розповідають, що майже весь виноград привозять з Одеси, Херсона, Маріуполя. Лише “Кишмиш” доставляють з Туреччини.

- Виноград є різний, - розповідає продавець пані Людмила. - Круглий, подовгастий, білий, синій, на будь-який смак. От наприклад, “Дамські пальчики” є  зелені і сині. Якщо купують грона на якесь свято, то беруть різні сорти потрохи, щоб був гарний вигляд. А якщо просто додому поласувати, то вигляд не має такого значення. Запитують чи свіжий і чи солодкий. Загалом всі сорти смачні та солодкі. 

Відео дня

За словами жінки, у неї часто купують сорт білого круглого винограду  “Кеша” або синього - “Молдова”. 

- Якщо виноград беруть для дітей, то це однозначно тільки “Кишмиш”, бо він солодкий і без кісточки, - продовжує пані Людмила.

Продавець Ігор каже, що зараз покупці надають перевагу кольоровим сортам.

- Найпопулярніший рожево-білий виноград сорту “Лівія”, хоча він найдорожчий у нас на прилавку - до 40 грн, - зазначає чоловік. - Але мабуть, через незвичайний вигляд люди хочуть ним посмакувати. Також маємо “Страшенський” виноград, його теж часто купляють. А от  “Молдову” чомусь не беруть. Хоча це чудовий сорт для виготовлення домашнього вина. Через тиждень ще привеземо сорт “Ізабелла” із Закарпаття, він теж добрий для вина.

Ціни на ягоди також різні - від 28 до 40 грн.  Залежить вартість від сорту. За кілограм “Кеші” можна віддати 23 грн, а за “Дамські пальчики” та “Преображення” по 35 грн. Зелений “Сорочанський” можна придбати за 28 грн за кілограм. “Максі білий” - 30 грн. Найдорожчим є рожевий виноград. Його продавці віддають за 40 грн за кілограм.

Щоб вибрати сорт, який найбільше підходить, продавці пропонують спершу скуштувати товар та оцінити його смакові якості. 

Виноградом торгуватимуть ще до середини осені, тому у тих, хто не встиг спробувати усі сорти ще є трохи часу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleksandr Vershygora

    Журналіст геть не знається на сортах винограду. Так само як і ті продавчині.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up