Вирізають живі дерева - кажуть, що “сухостій”

Вирізають живі дерева - кажуть, що “сухостій”

Мешканці будинків з вул. Миру не дали підрядній організації вирізати дерева у їхньому сквері. Тернополяни обурювалися тим, що невідома організація видаляє дерева без жодних на те причини.

Люди запевняють, що вони так і не змогли довідатися, що то за загадкове підприємство виконує наказ міськради міста очистити Тернопыль від так званого сухостою. 

Зрізка дерев у м.Тернополі іде повним ходом, а от посадки дерев не спостерігається, - кажуть мешканці вул. Миру. 

На місце події прибули депутати місцевої ради. Зокрема, як пише на своїй сторінці у Facebook Андрій Шкула: “Звернулись мешканці вулиць Миру-Дружба з проханням відреагувати на зрізку дерев в сквері, мовляв "під сокиру", на думку людей, потрапляють і живі дерева."

Відео дня

  • У сквері по вул. Миру ТДВ “Зелене господарство” (колишній Зеленбуд - прим. авт.) виконувало роботи стосовно видалення сухостійних насаджень згідно з дозвільними документами, - роз'яснює  головний спеціаліст–ландшафтник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ Світлана Молодецька. - На скільки нам відомо, були зрізані верхівки дерев. Роботи були припинені мешканцями будинків прилеглої території. 

Загалом у сквері на Миру повинно бути видалено 4 берези, 1 ялинка та чагарник. Крім того, продовжують в управлінні ЖКГ, комісія визначила ще сім дерев під видалення. На них наразі готуються дозвільні документи.

  • Це все робиться з метою попередження аварійної ситуації. Ніхто здорових дерев не різав, - каже пані Молодецька. - Щодо нових насаджень, то минулого року у цьому сквері було посадженно 12 дерев Сливи "Пісарді".

До слова, в управлінні ЖКГ кажуть, що уся видалена деревина, якщо не придатна до використання  - утилізується. Якщо придатна до використання, то її обслуговуючі підприємства (колишні жеки - прим. авт.) використовують в господарських цілях. До прикладу, для ремонту лавок чи виготовлення рихтовок тощо.

А нові дерева все-таки висаджують.

  • Відповідно до затвердженної концепції озеленення, щорічно проходять заходи з озеленення території міста, - продовжує Світлана Молодецька. - Минулого року у місті було висадженно 488 дерев і 122 чагарника. Цього року - 70 катальп, 12 червонолистих кленів,10 сакур та 8 тюльпанових дерев.

На жаль управління інформації щодо видалених древ у місті немає. Більше того, в управлінні запевняють, що не здійснюють контроль за висадженими деревами, мовляв, це не їхня компетенція.

До слова, цієї ночі вандали знищили сакури, які надало нам Посольство Японії в Україні.

Читайте також: "Біля замку висадили алею японських сакур"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Denys Kuznetsov

    два населених пункти Сумщини отримали технічну допомогу від проекту DESPRO:

    https://www.facebook.com/decentralisation/posts/1568614209839481

  • Natalya Kobzar(Yakymiv)

    і в голові...
  • Петро Білецький

    В них між ногами сухостій
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up