"Нічого, до завтра потерпите, бо в нас робочий день закінчується", - сказали тернополянці, у будинку якої стався витік газу

"Нічого, до завтра потерпите, бо в нас робочий день закінчується", - сказали тернополянці, у будинку якої стався витік газу
  • Люди обурюються роботою, точніше - бездіяльністю аварійних служб і тим, що кілька днів при витоку газу довелось оббивати пороги, боячись за власне життя і життя своїх дітей.  
  • В ПАТ «Тернопільміськгаз» журналістів запевнили: вже все полагодили і подачу газу відновили.

- Ось вам явний приклад бездіяльності наших служб! Повне невиконання своїх прямих обов'язків аварійних служб!!! – таке повідомлення написала на своїй сторінці у "Фейсбук" користувачка Mariana Maco. - Вночі 1 вересня ми із сім'єю пережили страшний шок. О 02:15 пробудились від яскравого світла і дивного потріскування - зовні горів будинок, тобто, газова труба.

Одразу викликали пожежників і аварійну газову службу. Остання, пише жінка, неохоче відреагувала на другий дзвінок. Вогонь локалізовано і ліквідовано, газ перекрито і опломбовано.

- Пояснення займання таке - прокладка на фланцовому з'єднанні стара, оскільки давненько вже не перевірявся її стан, тому і стався витік газу, - пише тернополянка. - І, суто  теоретично, - іскра від "хтось з сусідів краде світло". Заспокоївши нас і взявши два контактних номера телефону, працівник аварійної служби вручив нам акт про опломбування газу. Кран перемотали поліетиленовим пакетом, зверху поставили пломбу. Сказав в понеділок підійти з цим актом до них: поміняють прокладку і розпломбують.

Відео дня

 

 

Діти пережили стрес

Проте на цьому поневіряння родини не закінчились. У понеділок, 3 вересня, з самого ранку люди добивались підключення. Регулярно дзвонили то в одну, то в іншу служби.

- Для підключення «Тернопільміськгаз» вимагає "акт перевірки димових шляхів" і  розгортку! Зробили! А підземна газова служба, в свою чергу, мала поміняти прокладку! – пише пані Мар’яна. - Як виявилось, зробили, але при цьому фланцеве з'єднання стоїть криво! Головне, ніхто про це не повідомив нас. Не виявилось номера телефона, а вдома нікого зранку не було.

З’ясувавши все і виконавши всі вимоги, родина привезла з аварійної служби газу слюсаря для розпломбування газового крану. Проте в цей момент – витік газу з-під крану. Тобто це робота підземної служби газу.

  • О 15:50 дзвоню туди, пояснюю ситуацію, прошу бригаду для усунення витоку газу!!! – пише пані Мар’яна. - Мені у відповідь: "Сьогодні ні, потерпите до завтра, нічого страшного! Робочий день добігає кінця".
    - Агов, шановні, це ваш прямий обов'язок!!! Я потерпіла сторона, два дні тому  пережила пожежу! Як до завтра??? Виявляється, два дні цей газ і так витікав!

«А що, як ще одне займання або інші наслідки? Хто нестиме відповідальність? Мої діти пережили страшний стрес, вдруге я цього не хочу! А що, як вибух? Сусідні будинки, які знаходяться в межу? Хто відповідатиме? Хто компенсуватиме втрати?» - обуренню жінки не було меж. Лише тоді її запевнили: за півгодини бригада буде!

Бригади так і не дочекались

- Зауважте, дзвонила я о 15:50! Проте минула година, більше – бригади ми так і не дочекались, - пише пані Мар’яна. – О 16:50 телефон аварійної підземної служби вже не відповідав! "Пані, чекайте до завтра до ранку", - сказав мені бідний розчарований слюсар, розвівши руками.

Як довго ще нам доведеться терпіти халатність і бюрократію наших державних служб? – обурюється жінка. Може, вже пора забути слово "завтра" і усувати проблеми сьогодні!?
Адже мова йде про безпеку – як нашу, так і наших дітей.

В управлінні держслужби з надзвичайних ситуацій в області підтвердили: вночі 1 вересня справді був виклик в с. Гаї Шевченківські Тернопільського району, де в житловому будинку на вул. Лесі Українки виникла пожежа газової труби.

- Внаслідок пожежі пошкоджено облицювання стіни площею 3 м, - повідомили в управлінні держслужби з надзвичайних ситуацій. – Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються. Під час гасіння врятовано даний житловий будинок.

Все полагодили і відновили

У ПАТ «Тернопільміськгаз» по обіді 4 вересня журналістів запевнили: газ в будинку відновлено, все полагоджено. Причиною займання називають банальну крадіжку електроенергії невідомими користувачами. А щодо аварійних служб, які нібито не реагували на виклики, обіцяють з’ясувати. У цьому запевнив головний інженер ПАТ «Тернопільміськгаз» Володимир Даткун.

- Пожежа сталась через незаконне підключення до труби – кидають фазу і таким чином крадуть електрику, - каже Володимир Даткун. – Такі випадки непоодинокі. Два дні – і вчора, і сьогодні (3 і 4 вересня – прим. авт.) там працювали наші майстри. Подачу газу до будинку відновлено. Все полагодили.

Якщо стається витік газу чи інші неполадки – потрібно телефонувати до служби 104. До півгодини часу ремонтники будуть на місці, запевнив Володимир Даткун.

- У будинку на вул. Лесі Українки наші працівники лагодили все два дні, - запевнив Володимир Даткун. - За власні кошти надавали запчастини. Що трапилась пожежа – не наша вина. Ймовірно, з цим мають розбиратись правоохоронці та енергетики. На жаль, дехто, намагаючись зекономити на електроенергії, не розуміє серйозності всієї ситуації. І що йдеться про безпеку людей. Труба нагрівається, відбувається загоряння і будинок може згоріти за лічені хвилини. Люди, заради крадіжки електроенергії, йдуть на злочин. І не розуміють, що це може призвести до дуже тяжких наслідків.

Якщо котрась із структур газовиків-ремонтників не реагує на виклики, Володимир Даткун радить звертатись та повідомляти про ситуацію на службу "104".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Ну ,що ті газовики сплітають . Ну в цю басню про крадіжку електрики може і повірили звичайні люди , але не я . Для початку хоча б провели нормальне розслідування ,але я так думаю це розслідування було б не на їхню користь . Розберем ситуацію .1.Для початку газовики мали перевірити справність ізолюючого фланця на трубі ,яка виходить з землі. 2. В будинку мали перевірити чи є дієлектрична вставка ,яка ставиться між котлом і газовою трубою .Також треба було перевірити чи газові труби не торкаються металевих частин електричних виробів . Є такі випадки коли плетенка газового шлангу торкається до пральної машинки ось тут можуть бути проблеми ,і то конкретні проблеми в таких випадках дійсно нагрівається труба і можуть бути проблеми. Для крадіжки я не думаю ,що використовували газову трубу для таких цілей достатньо мереж опалення або водопостачання.І ще одне якщо б невідомі кидали фазу на трубу то це було б їхнє останє заняття такими ділами оскільки або прошмалили трубу або ще щось було . Правильно говорити з розетки беруть фазу ,а з труби ноль ,а не так як ці "фахівці розказують". На мою думку тут був несправний якийсь електричний прилад ,який або не мав заземлення ,і пробивав на корпус ,а корпус в свою чергу торкався до газової труби .Навіть той самий котел - перевернув мережеву вилку другою стороною і все потенціал на корпусі,а там і завязка з газом . Ось щоб такого не було треба ставити ізолючу вставку між плитою ,котлом .Газові плити у нас зараз теж з електрикою завязані повним ходом тому то така херня і сталася .
  • Ната Лия

    дуже розумію і співчуваю потерпвлій у цій історіі,але зовсім не дивуюсь цій ситуаціі!!!монопооісти у наданні послуг завжди будуть тае себе поводити,вони не зацікавлені у якісному обслуговуванні!!!нікуди абонент не дінеться!іншого постачальника не існує!Я вже мовчу про ціни на газ і на послуги!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up