«Витрати на ведення війни проти росії близько 5 мільярдів доларів на місяць»: про що пише світова преса

«Витрати на ведення війни проти росії близько 5 мільярдів доларів на місяць»: про що пише світова преса

Перші шпальти світових змі про війну росії в Україні.

Головні теми газет: 

  • <

    Відео дня
    /li>

У статті йдеться про те, що Велика Британія, США та Німеччина направили додаткові війська для захисту східного флангу оборонного альянсу. 

- Постійний штаб V корпусу армії США буде збудований у Польщі, - заявив президент Джо Байден на відкритті саміту НАТО в Мадриді.

В даний час штаб V корпусу знаходиться у Форт-Ноксі, штат Кентуккі, а його передове ротаційне командування дислокується в Познані.

- Оголошена зміна не означає, що кількість американських солдатів у Польщі швидко збільшуватиметься. Проте з політичного погляду важливим сигналом і те, що це постійне командування. Це означає, що американці мають намір взяти участь у довгостроковій обороні східного флангу НАТО, пояснює Роберт Пщель, колишній директор інформаційного бюро НАТО в Москві та колишній радник Росії у штаб-квартирі НАТО.

Эксперти нагадують, що кожна країна НАТО намагається мати на своїй території тактичне командування. І наголошує, що призначення цієї команди до Польщі — важливий символ. - В історії холодної війни 5-й корпус увійшов в історію при обороні так званого Фульдського проходу, місця очікуваного нападу сил Варшавського договору під Фульдою в Німеччині. Зараз місце, якому найбільше загрожує напад, — Сувальська щілина на польсько-литовському кордоні. Це означає надіслати чіткий сигнал: Сполучені Штати хочуть захищати цю частину Європи так само, як і Фульду під час холодної війни.

В даний час у Познані дислоковано 200 офіцерів 5-го корпусу, їх буде понад 600. Командування знаходиться у підпорядкуванні: 2-го кавалерійського полку, дислокованого в німецькому Фільсекі, 4-ї авіаційної бригади з Баварії, 170-ї піхотної бри 173 повітряно-десантної бойової групи з італійської Вінченці.

Із самого початку передове командування 5-го корпусу мало інтегрувати американські сили, дислоковані в Польщі, з нашими частинами. Однак тепер це буде найважливіше оперативне командування військ США у Європі.

Американці мають намір включитись у довготривалу оборону східного флангу НАТО. Нині у Польщі проживає близько 10 000 осіб. солдатів США та понад 1 тис. у складі батальйону НАТО у Бемово-Пісках. По всій Європі близько 100 000 чоловік. військовослужбовців із США. Байден оголосив, що це число збільшуватиметься.

Командування 5-го корпусу Познані стане першою постійною структурою Альянсу в нашій країні. Досі, завдяки угоді між НАТО і Росією від 1997 року, присутність сил Альянсу в Польщі була «постійною, ротаційною».

Автор підбірки Cергій Чернявський

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up