Партнер рубрики Події

Війна за парк: міськрада хоче заміни суддів у справі дачників з "Аляски"

Війна за парк: міськрада хоче заміни суддів у справі дачників з "Аляски"
  • Чергове судове засідання у справі дачників із Тарнавського, де має бути парк, відбулось 21 листопада.
  • Під  "Будинок правосуддя" прийшли і ті, хто підтримують будівництво нового парку на місці дач.  
  • Дачники очікують рішення суду, про скасування постанови міської ради щодо дачних ділянок, які знаходяться у користуванні садового товариства "Ювілейне"

Перед судовим засіданням виник конфлікт між двома сторонами, були словесні перепалки. Це вже другі "сутечки" між дачниками та тими, хто підтримують парк. Як розповідають власники дач, вони не проти розвитку міста і не виступають проти будівництва нового парку. Вони лише просять справедливого суду та щоб їм виділили рівноцінну землю. Земля в Малашівцях дачників не влаштовує, оскільки вона поруч зі сміттєзвалищем та надто далеко.

Відстоюють парк

Користувачі дач звинувачували прихильників парку, які зібрались з пікетом, в тому, що вони прийшли за гроші і що вони провокатори. Інша сторона це спростовує.

- Ми не приходимо сваритися, ми стоїмо тут мирно, – розповідає одна з пікетувальників Юлія. – Сьогодні між нами були знову сварки. Ми будемо продовжувати приходити сюди, оскільки це і наше місто також. Відступати ми не збираємось, тим паче після цих закидів в нашу сторону.

Відео дня

Як пояснюють прихильники парку, вони мають телефонні номери один одного і збираються разом, коли дізнаються про чергове судове засідання.

- Ми розуміємо людей, але потрібно розуміти, що ці дачі уже закинуті, – розповідає Юлія. – Я була там і бачила, що більшість із тих дач занедбані. 

Дачники це спростовують. Як розповідає голова дачного кооперативу Олена Любачівська, більшість дач доглянуті. Навіть за ті ділянки, на яких не працюють люди, сплачують всі податки.

- Навіть ті люди, які не можуть вже займатись городом та щось садити, стежать за ділянками, скошують траву, – каже Олена Любачівська. – Дехто просто збирає фрукти на своїх ділянках. Але те, що більшість дач закинуті – неправда.

Хочуть заміни суддів

Під час судового засідання представники міської ради (відповідачі) просили суд перенести судове засідання, у зв’язку з тим, що 20 листопада відкрито два провадження в адміністративному суді.

- Згідно чинного законодавства, зупинити судове засідання можна лише у виключних випадках, а інші судові справи не є такими, – розповідає адвокат, який захищає права садівничого товариства Павло Варода. – Оскільки судді не задовольнили звернення представників відповідача, відповідач звернувся до суду з проханням змінити суддів, які ведуть цю справу. Згідно чинного законодавства суд має два дні на розгляд цього звернення.

Чи буде змінено суддів, стане відомо у понеділок, 25 листопада. Дачники вважають, що таким способом намагаються затягувати справу.

Сторона відповідачів коментувати будь-що відмовилась. Наразі дачники очікують наступного судового засідання. Ми продовжимо стежити за ситуацією з дачними ділянками на Тарнавського. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Хтось

    Чесно,образливо за людей.Якщо ті,що стоять за парк,такі розумні,нехай йдуть та й поживуть у Малашівцях поближче до сміттєзвалища.В мене таке враження,що наша тернопільська влада дуже хитра.Як діючі парки,то ми забудуєм,а як людські дачі,то ми відберем,бо нам там треба конче закласти парк.Логіка де?Щось не сходиться...

    гср reply Хтось

    так ти ж сам і відповів на своє запитання - спершу з дач зроблять парк, а потім його забудують, от і вся логіка
  • Anastasiia Shakhmatova

    І ще одне: зараз у місті практично усі парки забудовуються. Дуже багато зелених ділянок знищується мафами і подібними конструкціями. Де ж ці активісти? Де плакатики? Ганьба вам!
  • Anastasiia Shakhmatova

    От нам, як членам кооперативу, дзвонять з правління кооперативу та повідомляють у якій годині та якого числа відбудеться засідання. А звідки ці «свідомі» та «прості» жителі міста дізнаються про дату та час судів. Це ж треба заздалегідь взяти відгул з роботи, помінятися з колегами. А може це чоловік з папкою, який там всіма керує, вказує коли приходити. А з роботи не треба відпрошуватися, бо це і є робота. П.С. І нема чого ходити по чужих дачах та по території кооперативу і заглядати на чуже господарство. Ми ж не ходимо і не коментуємо ваші дачі.
  • Ирина Окунь

    Парки це легенi мiста, а дачi це виходить дупа мiста.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up