Партнер рубрики Події

Водія звільнили, а перевізник та автостанція "ні причому", розповідає АТОвець Артем Комісарчук

Водія звільнили, а перевізник та автостанція "ні причому", розповідає АТОвець Артем Комісарчук

Чисто по-людськи АТОвцю Артему Комісарчуку шкода водія рейсового автобуса, якого звільнили через інцидент з пільговим квитком. Та на цьому, переконаний АТОвець, проблема не вичерпана. 


Адже ні адміністрація автовокзалу, де ніяк не відреагували на порушення закону водієм  щодо безкоштовного проїзду для учасників АТО, так і перевізник в результаті виявились «ні причому».

- Ну ось насварили вони перевізника, дали попередження,  водія звільнили, - каже Артем. – Перевізник візьме нового водія, той за два-три місяці теж захоче заробляти більше. Йому скажуть, то не беріть пільговиків. І той за якийсь час теж вирішуватиме, кого братиме, кого ні. 

Але не порушувати такої проблеми, каже Артем, також не можна було. Оскільки за таких обставин виганяти учасників АТО з автобуса і вимагати повної плати за проїзд ними стане нормою.

Відео дня

- Якщо піде така хвиля, перевізники звикнуть, що  виганяти  – це нормально,  то потім покарати  когось буде нереально, - каже він. –  Скажуть тоді, ну, карайте нас всіх.

Нагадаємо, у Тернополі на автовокзалі виник прикрий інцидент між водієм рейсового автобуса «Михайлівка-Тернопіль» та АТОвцем Артемом Комісарчуком. Той, до слова, майже рік провів у полоні. Водій відмовлявся везти Артема за  пільговим квитком, придбаним  напередодні, мовляв перевізник сказав не брати пільговиків.  А також водій порадив чоловікові іти поскаржитись адміністрації автовокзалу. Там чоловіка відправили до диспетчера, яка стала на  бік водія та перевізника. Мовляв, перевізникам  зараз важко, держава не дає  компенсації за пільгові перевезення  і загалом порадила поскаржитись в «Белий дом». Про цей випадок написала у ФБ волинський журналіст Жанна Білоцька. Її пост поширився мережею. На інформацію відреагував голова облдержадміністрації Степан Барна. Згодом він повідомив, що перевізник отримав попередження, а водія звільнили. 

- Я знав, що рано чи пізно щось подібне станеться, - каже Артем Комісарчук. – Адже тут війни нема. За весь час люди звикли, що ось привозять двохсотих. Смерть  стала статистикою, люди вже звикли до того, що десь  там на Сході відбувається війна. Але, якщо законом передбачено, що учасники АТО мають якісь пільги, то  його слід дотримуватись. Якщо ж закон недосконалий, виникають юридичні колізії, то хай перевізники домагаються його перенаписання під себе.

На думку пана Комісарчука, адміністрація автовокзалу спрацювала у цьому випадку не дуже добре. Адже мала б насамперед нагадати водію про його обов’язки. А якщо ж перевізник і справді несе втрати через свої зобов’язання і не отримує компенсації за пільгове перевезення, то саме йому мали б порадити іти і скаржитись в «Белий дом».

- Вартує і перевізникам пам’ятати, що після АТО люди також приходять у різному стані, - додає АТОвець. – Приміром, я вже віджив від полону,  перестав боятись кожного звуку. Але є хлопці, які тільки повертаються з війни і у них реакція може бути дуже  радикальна. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Діонісій

    було слово, що хлопи їхали з заробітків, так?

    не раз бачив в маршрутках, заходе хлоп, каже посвідчення учасника бойвоих дій, показав, шофер дакнув, все нормально. було пару разів, заходе хлоп, я за посвідченням, покажи, починається, я тебе захищав, поки ти тут дупу свою просиджував і все таке, мені показувати щось треба? правила для всіх одні.

    Андрій Федорович reply Діонісій

    У громадському транспорті (тролейбусах) ні один з десяти пенсіонерів показують посвідчення, хоча право проїзду мають тільки пенсіонери за віком, а не усі у кого в наявності пенсійне посвідчення.
  • Anonymous

    Здоровий хлоп,а поводться як скандальна бабка. Якісь ці базарні скандали та істерики не клеяться з військовою мужністю. А зрештою все це по-українськи. Хитрожопа держава стала собі осторонь,вміло переклавши свої фінансові зобовязання на двох бідолаг. І самі не в програші,і бідося при роботі - чубляться

    Ігор reply Anonymous

    Пан Андрій, якщо ти під час війни  засцяв йти воювати, ну і будь чмошніком, але не вигукуй патріотичні гасла, не вдягай вишиванки їх ти не достоїний, їх достойні ті, хто проливав кров за свою землю. Ходи з відром на голові і кричи що хочеш.

    Anonymous reply Ігор

    Ігорку я не одягаю вишиванки,(най Бог милує) заспокійся ))

    А воювати я не боюсь.Просто коли ти йдеш на війну,потрібно вірити у те що ти робиш.  Ти не воюєш з Росією.Росія в Криму.Але ти туди не підеш,правда? А якщо говорити про Донбас,то це не місце для війни. За все це прийдеться платити кожному українцю,ось побачиш.Якщо ти не докінця тупорилий,то повинен розуміти що ополченіє,це по суті те саме  УПА. Коли одна частина України,тупо вирішила нагнути іншу через майдан, а інша взяла і  спротивилась.Те що їх підтримує Росія ,ну так,підтримує. Але і  Україну теж підтримують штати,є натівські інструктора. Але чомусь Захарченко не кричить що він воює з США та НАТО.тобіш зі всім світом) Короче,у  демократичній країні усе повинні вирішувати вибори, а не майдани та ломання одних через коліно інших.

    Ігор reply Anonymous

    Пан Андрій, ти теж здоровий хлоп, а сидиш дома як сциклива баба, а люди в цей час воюють. Цей твій базар не клеїться з чоловіковою мужністю, запхав голову в землю під час війни і живи чмом до кінця життя.

    sssss reply Anonymous

    Що ти мелеш, пан Андрій! Є закон, і його треба дотримуватись. Тим більше, що війна ще не скінчилась, а вже  водій дозволяють собі такі речі

    Пустило reply sssss

    А пан Андрій таки правий.Бо чогось хлопці борються тільки за свої права,а не за права і інших пасажирів,яких перевозять як худобу,стоячи(як було написано у статті).Так,своя сорочка ближче до тіла,але це протирічить військовій мужності.

    Андрій Федорович reply Пустило

    Якраз таки він і бореться, за ДОТРИМАННЯ НОРМИ ЗАКОНУ, люди як Артем принципові і правильно. Йому непотрібно було вступати в словесну перепалку з водієм та касиром а банально викликати поліцію, для складання адмінпротоколу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up