Партнер рубрики Події

Водолази розшукують рибалку, що провалився під лід на річці (ОНОВЛЕНО)

Водолази розшукують рибалку, що провалився під лід на річці (ОНОВЛЕНО)

Водолази ДСНС області залучались до пошуків людини що провалилась під кригу 10 лютого о 11:35 в с.Кудринці Чортківського району (колишнього Борщівського).

Під час зимової риболовлі на р.Збруч провалився під лід та потонув житель с. Слобідка-Рихтівська Каменець-Подільської ТГ  Хмельницької області. На місце події залучалась оперативна група Борщівського РВ Управління, водолази-рятувальники  та працівники поліції.

Станом на 18.00 год. 10.02.2021 року пошукові роботи результату не дали, зниклого громадянина не виявлено. Пошук потерпілого продовжуватимуть 11.02.2021 року.

11 лютого рятувальниками відділення водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП Управління області орієнтовно о 13:50 виявлено та піднято на поверхню тіло чоловіка який зник під час риболовлі 10 лютого.

Відео дня

Читайте також: Журналіст "20 хвилин" сам вийшов на кригу, щоб дізнатися, чому рибалки ризикують життям заради улову

Трагедія на Тернопільщині: водолази дістали з ставка тіло молодого чоловіка
 

Як вберегти себе?

У Тернопільскому рибоохоронному патрулю нагадують про правила поведінки на замерзлих водоймах.

На зимовій риболовлі важливо дотримуватися правил техніки безпеки при пересуванні по льоду, щоб не провалитися у воду.

- Якщо товщина льоду менша за 5- 7 сантиметрів - виходити на водойму небезпечно. Надійний лід зазвичай має блакитний, зеленуватий відтінок.

- Заходити на кригу і виходити на берег безпечніше у місцях, розташованих над мілиною, і таких, що не вкриті снігом. Пересуватись тонкою кригою краще по протоптаних доріжках.

- Поодинці у цей період рибалити ризиковано. Якщо рибалите компанією, то не скупчуйтесь щільно в одному місці. Якщо йдете по кризі групою - пересувайтесь поодинці ланцюгом, дотримуючись інтервалу не менше як п’ять метрів. Перед виходом на тонкий лід обов’язково запасіться шматком мотузки довжиною 10-15 метрів.

- Дуже небезпечно випробувати на міць кригу на річці. Оминайте місця зі швидкою течією, місця де впадають струмки і ті, де скидають відпрацьовану теплу воду. Не наближайтесь до тріщин, підталин, в мерзлих у кригу гілок, водоростей, очерету.

- Крига проламується миттєво зазвичай на «останньому» льоді, натомість на першолідді пролому передує її просідання й характерне потріскування.

Якщо ви помітили такі ознаки, негайно повертайтесь і йдіть до безпечної ділянки своїми власними слідами. Тому не варто нехтувати правилами та розраховувати на свою вдачу, адже рибальство чи забави на водоймі може закінчитись трагічно.


 

Читайте також: 26-річному хлопцеві стало погано під час купання в ополонці. Медикам не вдалось його врятувати
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up