Водойми у Тернопільському парку “Топільче” повністю очистять

Водойми у Тернопільському парку “Топільче” повністю очистять
  • Вперше за понад 30-ть років у парку "Топільче" повністю очистять всі озера та канали. 
  • Там водорості створюють проблеми, через які поверхні озер та каналів стають зеленого кольору. 

 

Через відсутність кисню у воді місяць тому у водоймах парку «Топільче» масово  загинула риба. Тому вже з 1 серпня розпочнуть велике очищення штучних озер в парку. Найперше візьмуться за водойму поблизу Козацького острівка. 

- Цього року тут передбачається очищення озерця навколо острова Козацького та очищення всіх каналів, які є  в парку «Топільче», - каже директор КП "Об’єднання парків культури і відпочинку" Тернополя Микола Лесів. - Ми плануємо запускати обладнання для того, аби очищати канали. А от озеро біля Козацького острова будемо земснарядом очищати. 

Відео дня

Також пан Лесів зазначає, що після того як, усе почистять, запрацюють катамарани, які цьогоріч через надлишок водоростей, не працювали. 

- На крайній сесії міської ради прийняли рішення виділити 1 мільйон 800 тисяч на ці роботи, - каже пан Лесів. - З першого серпня ми будемо очищати водойму біля Козацького остріва, а з першого вересня візьмемось за очищення всіх водних каналів.

Всі інші штучні водойми, які є у гідропарку, будуть впорядковувати наступного року. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • AnonimXXX

    А ставки стануть платними? як той ставок коло звіринця))))
  • Tania Dziubanchuk

    Хай спочатку очистять,а тоді триндять.
  • Василь Галина Опацький

    Молодці! Давно пора! Наперед дякуємо!
  • Vasil Chizhov

    Пахне виборами.
    Два в одному (піар та дерибан)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up