“Вони живі, поки їх пам’ятають”. Помоліться за бійців "Збруча", які загинули на Херсонщині

“Вони живі, поки їх пам’ятають”. Помоліться за бійців "Збруча", які загинули на Херсонщині

Пам’ять шести бійців батальйону "Збруч", які загинули під час вибуху у польовому таборі військової частини 1 лютого, вшановують їхні друзі та рідні. Прийти на могили загиблих та помолитися за їхні душі може кожен.

Нагадаємо, трагедія сталася у селі Червоний Чабан Херсонської області 1 лютого 2015 року.  Близько другої години ночі у польовому таборі спалахнула пожежа, під час якої здетонував боєкомплект. Унаслідок цього загинули шестеро бійців батальйону “Збруч”, ще 11 - отримали травми. Усі загиблі були жителями нашої області, з 11 травмованих - восьмеро з Тернопілля.

Під час вибуху загинули троє бійців з Тернополя – Назарій Сикліцький, Юрій Наливайчук та Павло Римар, а також Вадим Вернигора з Дорофіївки Підволочиського району, Руслан Чухась з Гусятина,  Назар Кулинець – з Млинівців Зборівського району. У деяких бійців сиротами залишилися маленькі діти.

1 лютого друзі, родичі, побратими зібралися на братcькій могилі на Микулинецькому кладовищі, щоб вшанувати пам’ять загиблих. В цій могилі захоронений попіл з місця трагедії. Його влітку минулого року з місця пожежі привезли до Тернополя побратими хлопців, волонтери разом з священнослужителями. Поховати цей попіл вирішили у пам’ять загиблих бійців.

Відео дня

Принесла квіти на братську могилу і помолилася за покійних Надія Німець - дівчина одного із загиблих Назара Кулинця.

- Вони живі, поки їх пам’ятають,  - каже вона.

У пам’ять про коханого Надія написала зворушливий пост у соцмережі “Фейсбук”:

За словами Надії Німець, судові слухання у справі батальйону «Збруч» тривають до нині. 

Судять сержанта, якого звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст. 129 КК “Погроза вбивством”, за ч.2 ст. 270 КК “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки”, за ч.2 ст. 412 КК “ Необережне знищення або пошкодження військового майна”. За даними Єдиного реєстру судових рішень, тернопільський міськрайонний суд виніс вирок сержанту у 2016-му році - три роки позбавлення волі. Однак такий вирок не влаштовував ані потерпілих, ані обвинуваченого, тож сторони подали апеляцію. Апеляційний суд залишив вирок без змін та звільнив обвинуваченого з-під варти у залі суду, оскільки в строк відбутого покарання було зараховано термін його попереднього ув'язнення  (з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі). Далі справа потрапила у касаційний суд, який відправив справу на новий розгляд в апеляційний суд. Останній, у свою чергу, відправив справу на новий розгляд у суд першої інстанції. Тож тернопільський міськрайонний суд почав її розглядати нещодавно по другому колу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Mariya Yevseyenkova

    Вічная пам'ять
  • Зінаїда Циплюк

    Царство небесне вічний спокій рідним низький уклін
    Живим здоровячка міцного миру злагоди любові на многії благії літа нехай Матінка Божа оберігає Господь Бог здоровячка міцного посилає
    Рідним низький уклін
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up