Вперше за понад 30-ть років у “Топільче” чистять водойми

Вперше за понад 30-ть років у “Топільче” чистять водойми
  • З 1 серпня у гідропарку «Топільче» розпочалися роботи з очистки водойми поблизу Козацького острова.
  • Земснаряд вже запустили у воду, але він не працює, бо занадто багато водоростей. 


 

Вперше за 33 роки у парку “Топільче” повністю очистять всі водойми. Спеціальна техніка вже працює поблизу Козацького острова.

    - Зараз ми очищаємо великі водорості, бо не може земснаряд їхати. Розпочали ми роботи 1 серпня, зараз активно працюємо над очищенням водойми біля Козацького острова, - каже Микола Лесів. - Техніку нам надав регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області. Земснаряд, яким підрядники наразі здійснюють очищення озера у «Топільче», був виготовлений за державні кошти спеціально для роботи на тернопільській водоймі. За допомогою нього робітники можуть викачати намул та водорості і цим самим очистити воду на глибині близько 1,5 м. Проте, під час дослідження дна озера, робітники виявили там не лише намул, а й велику кількість сміття та старої деревини, що не підлягає викачуванню земснарядом.

Нагадаємо, рішення про очищення канав і штучних водойм в парку було прийняте тернопільськими експертами спільно з екологами обласного управління водних ресурсів.

Відео дня

Відповідно до проектно-кошторисної документації, термін виконання робіт з очищення водних об’єктів у гідропарку складає чотири місяці.

У 2020 році роботи з очищення водойм в Тернополі продовжаться. Зокрема, тоді заплановано очистити русла річки Серет від шлюзів до моста в межах міської зони.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діонісій

    зробіть , як на Чайці і все.
  • Назарко

    Замість того щоб перекрити воду і екскаватором/більдозером на камази все зібрати та висести, то треба побільше бабла списати на всякі земснаряди і "завади"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up