У Тернополі будуть велоперегони, частину Центру перекриють

У Тернополі будуть велоперегони, частину Центру перекриють

Близько 250 велосипедистів змагатимуться на Тернопіллі. Відкритий осінній чемпіонат України та XXIV Всеукраїнські велосипедні перегони відбудуться 7-9 вересня. 

- Це традиційні 24-ті велосипедні перегони пам'яті майстра спорту, тренера Володимира Філіпенка, - розповідає директор Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Галина Федорович. Такі перегони проводять ще з 1994 року. Кількість учасників щороку збільшується. Вже втретє змагання відбуваються у рамках всеукраїнського осіннього чемпіонату України. Торік було понад 200 учасників. Цьогоріч очікуємо приблизно 220-250 велосипедистів.

За словами пані Федорович, участь у змаганнях братимуть категорії спортсменів від 16 років і молодші. Змагатимуться юнаки, дівчата, молодші юнаки та молодші дівчата.

- Зараз вже подали заявки учасники зі Львова, Хмельницького,  Сум, Києва, Волинської області, Рівного, Житомира і, звісно, Тернополя, - каже Галина Федорович. Попередньо зареєстровано близько 25 команд.

Відео дня

У день приїзду - 6 вересня тренери подаватимуть документи на участь, буде тренерська нарада. 7 вересня з 10 години на Чернівецькому шосе (в напрямку Теребовлі, села Мишковичі) на повністю перекритій ділянці траси відбуватиметься групова гонка серед чотирьох вікових категорій, у суботу на тій же ділянці - індивідуальна гонка на час.

- А от 9 вересня мешканці міста зможуть поспостерігати за спортивним видовищем, - каже пані Федорович. - З 12 год біля готелю “Тернопіль” відбуватиметься гонка “критеріум”. Можна буде повболівати за лідерів змагань і за тернопільських учасників. Гонка “критеріум” дуже цікава і видовищна, відбувається на кільці довжиною 900 м, де що через кола учасники здобувають очки. Переможець не той, хто першим дістанеться до фінішу, а той у кого буде більше очок. Суддівська колегія складатиметься з 10 чоловік, серед яких троє з Тернополя.

Ділянки, де відбуватимуться усі три етапи змагань, будуть перекриті. Патрульна поліція повідомлятиме водіїв про те, що відбуваються перегони і потрібно їхати в об’їзд.  У неділю, 9 вересня з 9.30 до 14 год перекриють вул. Замкову, вул Й. Сліпого, Листопадову, Крушельницької. Фінішуватимуть велосипедисти біля "білого дому". 

Організатори сподіваються, що серед учасників будуть чемпіони України. Обіцяють цікаве дійство і запрошують усіх охочих тернополян поспостерігати за ним.

Довідка

Володимир Філіпенко – перший майстер спорту з велоспорту на Тернопільщині, норматив виконав у 1956 році, неодноразовий чемпіон України. Володимир Філіпенко за час 30-річної роботи тренером підготував близько двадцяти майстрів велоспорту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • marijka

    Добре хоч наперед повідомили, а то останнього разу коли перекривали, то додому не можливо було доїхати - зі всіх сторін перекрито.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up