Партнер рубрики Події

Вулиці Тернополя тепер самостійно патрулюватимуть нацгвардійці

Вулиці Тернополя тепер самостійно патрулюватимуть нацгвардійці

Військовослужбовці Національної гвардії України патрулюватимуть вулиці обласного центру. Вже від 1 серпня вони залучені до охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів. 

Урочисте шикування та розвід нарядів відбувся на Театральному майдані Тернополя.  

Це вперше, коли військові нестимуть службу в окремих екіпажах, адже в минулому вони виконували покладені на них обов’язки спільно з співробітниками Національної поліції, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопілської області.  

Відео дня

Загалом по Україні для забезпечення правопорядку у новому форматі залучено близько 2000 патрульних, 100 службових собак та 100 одиниць автомобільного транспорту.

Службу гвардійці нестимуть по шість годин п’ять днів на тиждень. Проте при, ускладненні оперативної обстановки час роботи військових може бути змінений. 

Представники Нацгвардії матимуть майже аналогічні права, як й поліцейські. Вони зможуть зупиняти транспортні засоби, перевіряти документи, опитувати осіб, здійснювати поверхневу перевірку і огляд. Окрім цього їм надається право вимагати залишити місце і обмежити доступ до певної території, обмежити пересування особи, транспортного засобу, зможуть за особливих умов проникати до житла, застосовувати засоби технічної фіксації та інші. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Влвд

    А ці нац.гвардійці звідки родом будуть, не з Кривого Рогу часом?
  • Irina Okun

    Ви шо, не розумiėте , що це означаė?
  • ВолодяУкраїна!!!

    Прекрасна новина наше затишне місто буде безпечнішим дякую тим  хто робить наш світ кращим там безпечнішим  Успіхів!!!
  • Alina Hnatyuk

    І головне щоб у вечірній
    час патрулювали  ..

    Тетяна Голова reply Alina Hnatyuk

    там,де ліхтарів мало....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up