Партнер рубрики Події

«Я сьогодні наче знову його хоронила»: чи шукають тих, хто осквернив дошку загиблого на війні медика

«Я сьогодні наче знову його хоронила»: чи шукають тих, хто осквернив дошку загиблого на війні медика
  • Побратими обіцяють знайти і покарати того, хто написав маркером лайливі слова.
  • Тернополяни вимагають знайти винних. Ймовірних «писак» шукають вже й у тернопільських групах в соцмережах. Які версії?
  • Я сьогодні наче знову хоронила, настільки болить, пече у грудях, - такою є реакція вдови загиблого у 2016 році військового медика Володимира Вовка.

«Писак», які осквернили меморіальну дошку її чоловікові, шукають і поліція, і побратими, і тернополяни.

Нагадаємо, меморіальну дошку пам’яті загиблому у 2016 році військовому медику обмалювали червоним і чорним маркером вандали. Написали лайливі слова. Сусіди помітили зранку 19 листопада і повідомили вдові.  Дошку пам’яті Володимиру встановили на будинку, де він проживав – на вул. Київська, 8. Відкрили її в день народження загиблого медика – також у 2016 році. Вдова Алла Вовк розповіла, що наругу вчиняють не вперше. Раніше викидали квіти, били вази і лампадки. Тепер дошку понищили червоним і чорним маркером. Слова, які покидьки написали, ми умисне не передаватимемо. Вдова звернулась до журналістів, бо терпіти далі не сила. Ми викликали на місце поліцейських.

Відео дня

За добу у соцмережах сотні коментарів і репостів. Люди обурені діями невідомих. Підключились друзі та побратими загиблого Володі – вони шукають «писак».

У тернопільських групах у Фейсбук розгорнулись цілі операції з пошуків. Зокрема, просили упізнати чоловіка, який образливо висловлювався як про самого загиблого, так і висміював подію, що трапилась. Невдовзі його акант зник із соцмереж. Проте, це «морального урода» не врятує від «профілактичної бесіди». Питання лише часу, аби його знайти і зустрітись, обіцяють побратими Володимира Вовка.  

Шукають побратими і пересічні тернополяни

Приєдналися до пошуків покидьків і сусіди загиблого чоловіка. Припускають, що дім не надто благополучний, чимало наркозалежних. І не виключають, що це накоїли саме вони, вчергове бувши під кайфом.

  • Це не наркомани, як думають сусіди, - припускає вдова Алла Вовк. - Це діло рук так званих сєпарів. Страшно усвідомлювати ще й те, що це тільки початок. Меморіальна дошка Володі перша в Тернополі , над якою познущалися , наступна чия?

Дістати до дошки людині середнього зросту проблематично, переконалась журналістка «20 хвилин». Аби щось написати, потрібно або поставити стілець, або залізти на плечі один одному. Але комусь, ймовірно, надто заважає дошка пам’яті Володимиру Вовку, що не полінувались це все провернути. Принаймні аби дістати бодай до низу дошки, журналістці зі зростом 1, 80 см довелось встати навшпиньки та витягнути руку. Букви верхнього напису круглі та акуратні. Такий почерк може належати, скоріш за все, жінці або старшим школярам. Нижній напис чорним маркером робив хтось інший – букви були «гострими» і нерівними.

  • Поліція розшукує тих, хто скоїв хуліганство, - запевнив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Відомості про подію внесли в Єдиний журнал обліку про скоєні злочини та правопорушення Тернопільського відділу поліції.

Які версії розглядає поліція?

Наразі поліцейські оглядають відео з камер відеоспостереження, розташованих неподалік. Спілкуються з місцевими. Можливо, припускають у поліції, у когось були неприязні відносини або із самим загиблим, або з членами його родини. Не відкидають і версії, що осквернення лайливими словами меморіальної дошки герою – це звичайні хуліганські дії.  

Ми й надалі стежитимемо за перебігом розслідування щодо цієї справи.

Хірург за фахом, лікар вищої категорії Володимир Вовк особливим патріотом себе не вважав, пригадує його дружина. Навіть на Майдан вийшов не з перших днів. Але після масових розстрілів у лютому 2014 р. помчав у центр Києва. Так і зі службою в зоні АТО: добровільно воювати не поспішав, але від повістки не ховався. Пішов чоловік захищати країну у лютому 2015 р. І от відслуживши рік, медик мав би повертатися додому. Та замість чоловіка, 7 лютого пані Алла отримала звістку про його смерть на Донеччині.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nataliia Dubivka

    Мій однокласник, вічная пам'ять. Герої не вмирають!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up