«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору

«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору
  • Сумна новина – 5-річний Славчик Яворський, який був у комі від ускладнень після кору, помер у лікарні в ніч  із 21 на 22 вересня, розповів тато. Рідні та небайдужі, які збирали гроші на його лікування, вірили, що дитина одужає. На жаль, недуга виявилася сильнішою.
  • Удома на Славчика чекали братик і сестричка.

На жаль, чуда не трапилося… Із грудня хлопчик перебував у комі, він був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Батьки щиро вірили, що синочок одужає та повернеться додому. Медики щодня боролися за життя малюка.

Нагадаємо, що Славчик захворів на кір ще в листопаді минулого року. Уже після того, як дитину виписали з лікарні, удома його паралізувало. Як повідомляли "20 хвилин" медики, стан хлопчика був важкий.

- Стан малюка був важкий, він перебував у реанімації на апараті штучної вентиляції легенів, - коментувала  заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Алла Філюк. - Хлопчик переніс кір, у нього виникло ускладнення - коровий енцефаліт. У нас бувають пацієнти з ускладненнями після кору. Але Славчик у лікарні єдиний з такою недугою.

Відео дня

Лікарі робили все можливе, але врятувати дитину, але не вдалося. Стан маленького пацієнта періодично погіршувався. Були завмирання та внутрішні кровотечі. Два тижні тому журналістка «20 хвилин» телефонувала у лікарню, аби дізнатися, чи потрібна родині допомога та як справи у Славчика. Але медики сказали, що дитина забезпечена всім необхідним. Але, на жаль, позитивної динаміки у здоров’ї хлопчика, вони не відзначили.

Та надія помирає останньою. Усі, хто знав історію 4-річного хлопчика, вірили в нього. Адже стільки часу маленький організм боровся зі страшною недугою. У одужання сина вірив і тато – Василь Яворський. Він не може змиритися, що його Славчика більше немає.

- Я щиро вірив, що він одужає.. Не можу повірити, мені важко щось говорити, - зауважує він у розмові.

Чоловік, як ми писали раніше, мусив взяти кредит, аби оплачувати лікування дитини. У родині, крім Славчика, ще є двоє дітей. Наразі батько повертається з роботи із-за кордону.

- Я їду до сина… Похорон має бути у вівторок, 24 вересня, - каже чоловік.

Знайомі та друзі родини кажуть, що це – велика втрата. Адже, що може бути страшнішим для батьків, ніж ховати свою дитину.

 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним Славчика Яворського. Нехай Бог прийме малого Ангелика у свої обійми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Марія Поліщук

    Це наслідки відсутності вакцинації.
  • Ганна Сольник

    Хай з Богом спочиває!
  • Оксана Хомик

    Земля йому пухом! Вічна пам'ять!
  • Любов Гончарик

    Хай з Богом спочиває!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up