Як працюватиме супутниковий інтернет StarLink на Тернопільщині – пояснили в ОДА

Як працюватиме супутниковий інтернет StarLink на Тернопільщині – пояснили в ОДА

До Тернопільської області надійшла станція супутникового інтернету StarLink компанії SpaceX Ілона Маска. Що це таке та чи важко налаштувати та запустити систему – пояснили в обласній адміністрації.

Starlink це глобальна супутникова система, яка забезпечує високошвидкісний широкосмуговий супутниковий доступ до Інтернету у місцях, де він ненадійний або недоступний.

–У перші дні війни міністр цифрової трансформації Михайло Федорів звернувся до Ілона Маска і вже за кілька днів перші станції  StarLink прибули до України, – каже радник голови ОДА з питань цифрової трансформації Олександр Терещенко. – StarLink – це є точка доступу до супутникового інтернету. Вона проста та зручна. Для її підключення потрібно лише живлення 220В. Після підключення вона автоматично налаштовується, знаходить супутник і може передавати швидкісний інтернет.  

Під час брифінгу обласної військової адміністрації очільник області Володимир Труш розповів, що отримані комплекси використовуватимуть для потреб військових, силовиків та влади. Скільки саме отримано обладнання не уточнюють, але кажуть – в область має надійти ще обладняння від Ілона Маска.

Відео дня

Наразі системи не використовують, оскільки в області немає перебоїв з інтернетом. Однак у разі проблем їх за кілька хвилин можна підключити та використовувати. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up