Як святкують іменини відомі тернопільські Ольги

Як святкують іменини відомі тернопільські Ольги

24 липня — іменини Ольги. Ім'я запозичене зі скандинавських мов, походить від імені Хельга, яке означає «свята». Відомо багато пестливих форм цього імені: Оля, Оленька, Олечка, Олюня. Ми запитали відомих тернополянок з іменем Ольга, чому їх так назвали та як святкують свій День ангела.  

Іменини святкую з дитинства

Ольга Терещук, журналістка:

— Старша сестра хотіла Катю, бо в ті часи модна була телепрограма "Катрусін кінозал". І вона уявила, що як буде в неї Катруся, то буде і кінозал. Але Олю хотіла моя бабуся. Ім’я своє я люблю, не уявляю, що могла б мати якесь інше. Cвяткувала я день Ольги з діда-прадіда, ще як малою була, то ми з подругою пекли якість тортики, варили компоти. Зараз це день, коли просто вітають, дзвонять, пишуть. Сказати, що якось особливо відзначаю не можу, бо здебільшого це просто робочий день. А увечері — це якась символічна пляшка вина з фруктами чи пиво з подружками, абсолютно без підготовки, спонтанно. Дарували дівчата якісь приємні дрібнички, але я надаю перевагу святкуванню дня ангела без подарунків.

«Вважаю це ім'я гарним»

Ольга Чіркова, вокалістка гурту «Ті, що падають вгору»: 

— У мене з іменем все дуже просто. Мою бабусю (мамину маму) звали Оля, і мене назвали так, як її. Ім'я подобається, я вважаю його гарним. 

 

 

 

 

Ім'я асоціюється з княгинею Ольгою

Ольга Похиляк, начальник міського управління освіти і науки: 

— Чому батьки обрали це ім'я не знаю. Але воно мені подобається. Асоціюється з княгинею Ольгою, це дуже важливо для мене. Нещодавно дізналася, що іменини - це ще важливіше свято, ніж день народження. Відчуваю, що оберігає свята Ольга. Народилася я на трьох Святих, то і їхню опіку маю. Вітають і друзі, і рідні. Дарують квіти, бо це ж літній період. 

 

 

«Святкую так, як День народження»

Ольга Турчак, журналістка: 

— Дуже люблю свій День ангела, святкую так як День народження.  Дарують багато постів в інстаграмі, особливо друзі, які далеко. Дякую. Тішуся. Люблю своє ім'я і свою святу Ольгу, вірю, що вона мене береже. Мама хотіла назвати мене Оксаною, але старшій сестричці було 4, коли я народилась, і це ім'я їй не дуже подобалось. Вона підмовила тата, що я маю бути Оля, і він зареєстрував у свідоцтві так як сестричка хотіла, а не мама. Всіх Ольг, Оль і Олечок вітаю!

 

Ім'я вибрала старша сестра

Ольга Хома,
начальник управління освіти і науки
Тернопільської обласної державної адміністрації:

    — Ім'я вибирали не так батьки, як моя сестра, старша на п'ять років. Чомусь вона любила це ім'я, і батьки прислухалися до неї. Практично ніколи не святкую іменин, бо це робочий день і часу немає. Але коли вітають, то,  звичайно, приємно, що пам'ятають. 

 

 

Назвали на честь двоюрідної сестрички

Ольга Савуляк, журналістка:

— Нещодавно в парку я просто очі округлила, коли почула неподалік: "Олічка, ти куди побігла? Ану повернись!" - гукала мама маленьку донечку. Маленьку!! Хтось досі називає дівчаток Олями? Здивувалась, але чесно — втішилась. Я люблю своє ім'я. Для мене воно милозвучне у всіх варіантах, від Ольга до Ося. Назвали в честь двоюрідної сестрички. Я перша дитина в сім'ї, мама так тішилась своєю розумною і чемною племінничкою-щебетункою Олею, що вірила, назве так само - отримає таку ж. Каже, не прогадала. І хоч я народилась майже на Катерини, таки назвала Ольгою. Напевне тому люблю в цей день бачитись з сестрою. Олі, яких я добре знаю - дуже світлі і добрі. А щодо подарунків, для мене значно більше задоволення дарувати, ніж отримувати, хоча від квітів цього дня не - відмовляюсь.

Спочатку ім'я не любила

 

Ольга Фірман, філолог:

— Мене так назвали, бо моя бабця Ольга. Я не любила це ім'я, але тепер люблю. Мої друзі його трансформують, як хочуть. Зазвичай святкую з близькими, дуже люблю, коли дарують книжки.

 

 

 

Рада, що не назвали Василиною

Оля Вінницька, стиліст, шопер: 

— Мене хотіли назвати Васильком. Тато думав, що буде хлопчик і хотів назвати на честь його батька. Але народилася я. Тоді він пропонував Василина ы я дуже рада, що не назвали. Старша сестра взагалі хотіла, щоб мене назвали Алла Пугачова. Ще були варіанти Юля, Оленка або Оля. Мама хотіла, щоб було на О, бо ім'я старшої сестри Олеся. Мама нещодавно сказала, що шкода, що колись називали дітей лише тими іменами, які були в церковному календарі або в переліку імен. Виявляється, я народилася на день ангела Антоніни. Якби можна було, то б вона мене так назвала, бо їй це ім'я завжди подобалося - Тоня. Працюю з 17 років і практично всюди мене на роботі називали Ольга Анатоліївна. Мені особисто ім'я Ольга дуже ріже вухо. Воно доволі строго звучить, жорстко і власно. В мене непростий характер і в поєднанні з іменем Ольга це гримуча суміш. Читала, що ім'я Ольга має дуже сильну енергетику, а її власниці вперті, незалежні і сильні особистості. Але я завжди при знайомстві кажу, що я Оля. Так мені звучить дуже м'яко і лагідно. Багато друзів називають Олічка, Олюнчик, Олюська. Мені так більше подобається. В школі найближчі друзі називали мене Хельга і Оляля, деякі люди називають мене Ося. Коли ходила в школу хотіла інше ім'я — Юля чи Вероніка. Зараз мені подобається моє ім'я і воно мені підходить. Але найбільше я люблю жартувати, що я свята Оля. В перекладі Ольга - це свята. Святкую я переважно в вузькому колі — або з подругами, або в сім'ї. Але що цікаво, саме в цей день в мене телефон не замовкає. Ті, хто може забути мій день народження, точно згадають в день Ангела. І це дуже приємно. 

Редакція «20 хвилин» вітає усіх Ольг із Днем ангела!  Бажаємо вам невичерпної енергії, тепла, гарного настрою та незабутніх вражень!

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ірина Міланович

    Прийміть найщиріші вітання.
  • Валентина Чубата

    Вітаю з Днем Ангела здоров'я Божего благословення.
  • Оля Кривенко

    Прийміть найщиріші вітання з ДНЕМ Ангела!
  • Світлана Фостик

    Вітання  всім  Ольгам з Днем Ангела!!!Щастя,здоров'я,удачі  та  добра  Вам!!!!!

keyboard_arrow_up