Партнер рубрики Події

Як виглядають 20 нових автобусів МАЗ, які придбали у лізинг. Скільки вони коштують?

Як виглядають 20 нових автобусів МАЗ, які придбали у лізинг. Скільки вони коштують?

У Тернопіль вже прибули 20 автобусів МАЗ - 206086, які закупила міськрада для КП «Тернопільелектротранс». Як вони виглядають ззовні та всередині, коли їх можна буде побачити на вулицях міста, дізнавалася журналістка "20 хвилин".

В останній день зими, 29 лютого у Тернопіль прибув перший десяток автобусів, а 2 березня журналісти мали змогу побачити усі 20 одиниць транспорту та навіть здійснили пробну поїздку у автобусах.

Під час презентації транспорту обійшлись без перерізання червоних стрічок та благословення священників. 

Відео дня

Наразі автобуси знаходяться на території КП "Тернопільелектротранс". Закупили їх на умовах лізингу у спільному проєкті з "ПриватБанк". 

Куди курсуватимуть нові автобуси

- Упродовж найближчих кількох тижнів відбудеться підготовка технічної документації, і ми плануємо, що ще у березні перші автобуси виїдуть на маршрути, - сказав під час відкриття міський голова Сергій Надал. 

Спочатку кілька автобусів виїдуть на новий маршрут №21, який сполучатиме вул. Бродівську зі Східним масивом та заїздом до управління соціальної політики.

- Крім того, частина автобусів будуть курсувати на маршруті №35, - сказав Сергій Надал. - До 16 березня відбувається подача документів для проведення конкурсу на нову маршрутну мережу перевезень громадським транспортом. Ми плануємо завершити конкурс, і тоді з початку квітня нові автобуси курсуватимуть на новій маршрутній мережі. 

Більше про маршрут читайте за посиланням у матеріалі  "В Тернополі відкриють новий маршрут №21. Ще у двох будуть зміни"

 

Як повертатимуть кошти

Придбали транспорт у лізинг за 45 млн грн. Виплачувати кошти будуть протягом трьох років.

- Рішенням сесії ще наприкінці грудня була визначена сума лізингу - 45 млн грн, - сказав керівник відділення "ПриватБанк" Василь Кобель. - угода укладається на 36 місяців. Немає жодних штрафних санкцій. Відсоткова ставка складає 13,5 %. Хоча у рішенні сесії йшлося, що відсоткова ставка має складати не більше 17%. Правлінням банку було визначено, що проєкт є соціальним, а не економічним, тому вирішили знизити відсоткову ставку. 

Перший внесок вже оплатили, він становить 15 млн грн. Кошти виділили із міського бюджету. Вони покривають страховку та необхідні платежі на оформлення документації. Далі щороку необхідну суму закладатимуть у бюджет міста. 

- Ми розраховуємо, що автобуси будуть їздити на тих маршрутах, які є соціально-необхідними для міста, - зазначив міський голова. - Там, де не може проїхати великогабаритний транспорт та тролейбуси. Це "Новий Світ", Пронятин, Кутківці. Крім того, сподіваємось, що КП "Електротранс" вдасться виграти частину прибуткових маршрутів, тому що треба заробляти, компенсувати ті відсотки, які потрібно сплачувати разом із вартістю автобусів. 

Придбання цих автобусів є черговим кроком до створення єдиної транспортної компанії у Тернополі, кажуть у міськраді. 



Немає водіїв для нового транспорту

На які саме маршрути виїдуть нові автобуси - вирішувати це будуть на конкурсній основі. 
Андрій Мастюх каже, що зараз підприємство шукає водіїв для нових автобусів.

- Ми обіцяємо повний соціальний пакет, сто відсотково легалізовану працю, повну відпустку і високу заробітну плату, - продовжує пан Мастюх.- За січень- лютий зарплата у водіїв становила 14-15 тисяч гривень. Це залежить від відпрацьованих годин та інших складових, але в цих межах. 

Раніше у соцмережах тернополяни писали, що в нових автобусів є російські комплектуючі. Таку позицію під час засідання сесії 27 грудня  висловив депутат міської ради Тарас Білан.

Проте, директор КП переконує, виробили їх у Білорусі, а про частини, які б виготовляла країна-агресор не можу бути й мови.

 - Автобуси повністю нові, вироблені в Білорусії, російських комплектуючих немає, - каже Андрій Мастюх.- Нам надійшов лист від імпортера, в якому вказано складові, які вироблені у Німеччині. Це автобуси найвищого класу, наголошую, російських комплектуючих немає. Про технічні характеристики автобусів "МАЗ -206" можна дізнатись на офіційному сайті виробника "Мінський автомобільний завод".

Як вказано в описі - виробник запчастин Німецька компанія Mercedes-Benz. Щоправда опублікована інформація російською мовою, оскільки у Білорусі, де виробили транспорт, вона - друга державна.   

Довідка. Зараз мережу громадського транспорту Тернополя обслуговує 24 комунальних низькопідлогових автобуси – 21 «МАN» та три - ЛАЗи.  Нещодавно у Тернополі запрацював новий автобусний маршрут №35.

 

А як вам новенькі автобуси? Чи користуєтесь громадським транспортом - пишіть у  коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Helga Soloha

    чч reply Helga Soloha

    якшр вже даєте сайт то давайте з цінами

    Helga Soloha reply чч

    Цін нажаль на сайті немає, але ви можете лишити заявку на сайті, вам зателефонує менеджер і скаже ціну на любу модель яка вам цікава. Так само я і зробила.
  • Helga Soloha

    Сьогодні мені телефонував менеджер з офіційного сайту продажів МАФів на Україні, один такий автобус коштує не більше 700 000 грн. То за 14 млн грн можна було придбати 20 автобусів без лізингів. У мене питаннячко...
  • Оксана Колесник

    Краще б в складний для регіону час з медициною та загрозою короновірусу купили б відповідний захист для лікарів і персоналу та апарати штучного дихання.
    А також засоби для санітарної обробки місць масового користування. Чи хоч якоїсь обробки. На залізничному вокзалі при всіх ремонтах навколо вокзал не миється навіть миючими засобами. Якщо сидиш на 1 поверсі в місці очікування - сморід мочі від підлоги та стін аж очі виїдає... і це станом на 03.03.2020, в період епідемій. Хай Надал та відповідальні за такі реяі особи замість автобусу виділить кошти на миття та дезінфекцію таких зон, бо невдовзі нікому буде на тих автобусах їздити!
  • Harkavets Anatolii

    хрєново вони виглядають-пожовані всі.але за Богдани кращі полюбе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up