"Марафетять" сходи біля Літака: скільки місто заплатить за ремонт (ВІДЕО)

"Марафетять" сходи біля Літака: скільки місто заплатить за ремонт (ВІДЕО)
  • На вході в парк Національного відродження робітники продовжують реконструкцію сходів біля пам’ятника Льотчикам-визволителям Тернополя від німецько-нацистських загарбників.
  • Коли завершать роботу та скільки заплатило місто за реконструкцію, читайте у матеріалі.

Сходи біля Літака давно потребували капітального ремонту. Після завершення реконструкції там буде зручний панду. Отже, батьки з візочками та люди з обмеженими можливостями зможуть безпечно спускатися оновленими сходами.

Літак не чіпатимуть?

На початку ремонтних робіт серед тернополян з’явились чутки, що пам’ятник літаку планують демонтувати. Усе через те, що на паспорті ремонту об’єкту поруч з моделлю сходів не було зображено літака.

Однак, як запевнили у міській раді, реконструкція стосуватиметься лише сходів, літак чіпати ніхто не буде. Його просто не додали на зображення проєкту.

Відео дня

Читайте також: Сходи до парку Нацвідродження реконструюють. Але на фото проєкту Літака - немає. Чому?

Скільки витратили на реконструкцію

Загалом на ремонтні роботи з облаштування нових сходів та пандусу передбачено майже 1,5 млн гривень. Саме така сума вказана в документації на сайті державних закупівель.

Ще майже 6 тис. гривень витратили на експертизу проєкту реконструкції. Однак про остаточну вартість робіт ми дізнаємося лише після закінчення ремонту. Кошти на реконструкцію виділили з міського бюджету.

Як виглядатимуть сходи?

Нові сходи мають бути такі ж, як на оновленій вулиці Чорновола біля фонтану «Кульбаба». Наразі вже виконали значну частину робіт.

Робітники залили бетоном частину сходів, підготували клумби. Невдовзі почнуть облаштовувати і самі сходи з пандусом.

- Ми вже на етапі завершення монолітних ділянок, - розповідає робітник пан Степан. - Наразі ми демонтували старі сходи, встановили підпірні стіни, залили монолітні короби під клумби, закінчили заливку бетоном ліву сторону сходів. Після того, як ми закінчимо заливку правої частини – лишиться лише монтаж самих сходів.

Відповідно до договору, підрядник зобов’язується завершити роботу до кінця року, однак планують, що сходи будуть готові раніше – до вересня. Як кажуть самі робітники, це цілком можна зробити і швидше, однак можуть завадити несприятливі погодні умови.

Опитування

Чи потрібна реконструкція сходів біля Літака?

Люди спускаються по схилу поруч

Оскільки сходи на час ремонту перекриті, люди мають їх обходити. Найближчий вхід до парку – за 100 метрів від літака. Однак в обхід йдуть лише ті, хто має з собою дитячий візочок чи велосипед. Інші ж йдуть по імпровізованих сходах, які викопали на схилі. Ними користуються робітники. Тернополяни не можуть там ходити, про що попереджують відповідні знаки. Але хоч і небезпечно, зате швидше – кажуть тернополяни. Дехто навіть йде з маленькими дітьми по небезпечному схилі.

- Доводиться вилазити по схилу, щоб не йти в обхід – каже тернополянин Олексій. – Звичайно, розумію, що це небезпечно, але це нікого не зупиняє. Доки тут сухо, можна спокійно вилазити, але після дощів доводиться йти в обхід, бо тут можна підковзнутись.

Пам’ятайте, що ходити такими «сходами» небезпечно. Краще обійти цю ділянку та не ризикувати своїм здоров’ям.

А ви як вважаєте, чи потрібно було ремонтувати сходи? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Александр Четвертаков

    ну і що у тому поганого?

    Олександр Лисенко reply Александр Четвертаков

    Вся проблема у зухвалій брехні. Автор пише, що то пам`ятник льотчикам визволителям Тернополя. А на постаменті літак МІГ-15.  Перші МіГ-15 були прийняті на озброєння в 1949 році в Радянському Союзі, досі зостаються на озброєнні ВПС Північної Кореї.
    МіГ-15 став одним з основних (поруч із F-86 Сейбр з іншого боку) винищувачів Корейської війни 1950—1953 років, застосовувався в арабо-ізраїльських війнах та в численних менш значних конфліктах по всьому світу.                                  Тепер питання -  яке відношення той літак має до Тернополя?
  • Ирина Окунь

    Я не розумiю нахера туди взагалi потрiбнi сходи!?😈

    Олександр Лисенко reply Ирина Окунь

    Irina  Okun   Як колись співали незабутні Led Zeppelin - "Stairway to heaven" - (Сходи до неба).   https://youtu.be/Nnu1E5Kslig

  • Микола Унгурян

    лише журналістав варто хоча б почитати у державних будівельних нормах що таке "пандус" - це що роблять то не пандус.
    Так що за 2 роки знову будуть проводити "реконструкцію з приведедням до норм"
  • Лілія Воробель

    Прошу звернути увагу на сходи-спуск у Гідропарк вниз з боку вул.Миру. Вони перед підвісним мостом. Досить круті і розбиті. Подекуди, взагалі рухаються під ногами. Сходами часто користуються молоді батьки з маленькими дітьми на візочках. Можна перечепитися малечі, бо високі сходинки . Будь ласка терміново зверніть на них увагу! Тут уже питання БЕЗПЕКИ відвідувачів парку!

    Оксана Залуська reply Лілія Воробель

    Я теж ходжу тими сходами -спуску у гідропарк,там просто ЖАХ,сходами неможливо назвати,міст поремонтувапли ,а сходи ,одне піііііі хочеться сказати. Мужновладці, почуйте нас ,простих смертних,які платять податки,за рахунок яких ви живете ,я розумію,що ви їздите,а ми ходимо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up