Чим закінчилась  справа затриманих біля  магазину “Молоко” посадовців

Чим закінчилась  справа затриманих біля  магазину “Молоко” посадовців

Гучне затримання у 2013 році біля колишнього магазину “Молоко” трьох посадовців закінчилось виправдальним вироком для двох з них, та звільненням від призначеного покарання у зв'язку із закінченням строків давності — для третього. 

Крапку в цій історії  Тернопільський міськрайонний суд поставив 8 жовтня, а оприлюднили текст рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень 18 жовтня.

Нагадаємо, 2 липня 2013 року у центрі міста працівники СБУ затримали двох правоохоронців та податківця. Тоді наручники одягнули заступнику начальника оперуправління головного управління Міндоходів України в області Віталію Ясінському, начальнику відділу оперативних розробок управління Державної служби боротьби з економічними злочинами обласної міліції (далі УДСБЕЗ – прим. ред.) Івану Гусці та начальнику УДСБЕЗ Чортківського райвідділу міліції Степану Борису.  Як тоді повідомляли правоохоронці, затримувані вимагали 40 тис. грн у підприємця за непроведення перевірки щодо дотримання податкового законодавства. Власне затримували їх під час розподілу другої частини із обумовленої суми.

Про це ми писали у статтях:
Біля "Молока" у Тернополі оперативники провели затримання

Податківця, якого "брали на хабарі" біля "Молока", підвищили

«Голосно затримують – тихо відпускають»

 
Вироком від 27 листопада 2015 року Тернопільського міськрайонного суду їх визнали винуватими у хабарництві (ст. 368 КК “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”) і засудили одного до 5,5 років тюрми, і двох — до п'яти.  Однак прокуратура подала апеляцію, мотивуючи її тим, що фігурантам справи треба дати кожному на пів року  тюрми більше. Як результат - Апеляційний суд ухвалою від 6 квітня 2016 вирок суду скасував і направив на новий судовий розгляд у Тернопільський міськрайсуд в іншому складі суду.

Відео дня

Відтак у 2016 році справу почали слухати по-новому. Вироком від 8 жовтня 2018 суд сказав визнати Віталія Ясінського та Івана Гуску не винуватими та виправдати за недоведеністю вчинення ними  кримінального правопорушення (ч.4 ст. 368 КК у випадку першого та ч.5 ст. 27 ч.4 ст. 368 КК України  - другого).

Винуватим суд визнав тільки Степана Бориса за ч. 2 ст. 369-2 КК “Зловживання впливом”, дав 5 років тюрми і звільнив від відбування покарання у зв'язку із закінченням строків давності.
Вирок поки що законної сили не набрав. Апеляційна скарга на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд.   

До слова, відповідно до даних, зазначених у справі, Віталій Ясінський працює наразі старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах першого відділу ГУ ДФС у Донецькій області, Іван Гуска — безробітний, Степан Борис — підприємець.  


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up