Як зробити оригінальну кульку на ялинку вдома без клопотів

  • Наталя Сиротюк зі Зборівщини створює оригінальні прикраси на ялинку із вишивками. Вона каже, що якщо повісити іграшки, які зробили власноруч, тоді вона обов'язково стане особливою.
  • Як зробити оригінальну прикрасу власноруч, читайте у матеріалі. 

У передноворічний час у кожному домі панує своя атмосфера. А що може її зробити кращою, ніж новорічна ялинка. Особливо, якщо її прикрасити іграшками, зробленими власноруч?

Майстриня із Тернопільщини Наталя Сиротюк вирішила прикрасити ялинкові іграшки вишивкою. Щоб іграшки були не лише красивими, а й зберігали наші національні традиції. 

- Вишивкою я займаю вже понад десять років, -  розповідає Наталя Сиротюк. - Напевно в нас нема жінки, яка б не вміла вишивати. Я вишиваю картини, ікони, рушники. Перед Новим роком я почала шукати в інтернеті як би оригінально прикрасити іграшки. Там і побачила іграшки з тканини. А потім подумала, що можна їх прикрасити і вишивкою. 

Відео дня

Далі майстриня сама знайшла схеми вишивок, які б підходили під Різдвяну тематику. Жінка каже, що спочатку хотіла такі іграшки зробити лише для своєї ялинки. А потім зробила ще кілька - на подарунок.

- Зараз я у декретній відпустці. Коли ти вдома то потрібно себе чимось зайняти, - говорить пані Наталя. - Я вирішила, що буду робити такі іграшки на продаж. Але якщо чесно то попит на них недуже великий. Люди дивляться, захоплюються, але, щоб купляли багато то сказати не можу. Але для мене це не головне. Мені дуже подобається те, чим я займаюсь. Задоволення від процесу. От що головне.

Наталя Сиротюк каже, що усі матеріали можна придбати у магазинах з декором, на ринку або замовити в інтернет-магазинах. Скільки ви будете робити іграшку - залежить від складності, яку оберете. Якщо у вас немає часу на вишивку - то ви можете оформити кульку просто стрічками різних кольорів та товщини. 

Як зробити іграшку власноруч

Для того, щоб зробити іграшку власноруч вам потрібно приготувати пінопластову основу для кульки, канцелярський ніж, дві стрічки різної товщини, запальничку або сірники, ручка, лінійка та ножиці. Також знадобиться пістолет з рідким клеєм. Якщо його немає - то можна скористатись просто рідким клеєм "Момент". Якщо ви вмієте вишивати, то вишивку на невеликому клаптику полотна або тканини приготуйте окремо. 

Крок 1:

Спочатку зробіть розмітки ліній за якими будуть надрізи глибиною 1 см.

Світлина від Наталі Сиротюк.

Крок 2:

Підготуйте атласні стрічки, щоб задекорувати зад кульки.

Світлина від Наталі Сиротюк.

Крок 3:

Якщо є вишивка, спочатку заправте її у розріз кульки.Потрібно добре постаратися,щоб вишивка не перекосилася і було менше складок.

Світлина від Наталі Сиротюк.

Крок 4:

Заправте атласну стрічку в розрізи кульки.

Світлина від Наталі Сиротюк.

Крок 5:

Місця розрізів задекоруйте вузькою атласною стрічкою.

Світлина від Наталі Сиротюк.

Крок 6:

Далі можна використовувати різний декор.

Світлина від Наталі Сиротюк.

Крок 7:

Верх кульки можна прикрасити бантиком

Світлина від Наталі Сиротюк.

Крок 8:

Прикрасьте іграшками ялинку та насолоджуйтесь святом. 

Світлина від Наталі Сиротюк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up