Партнер рубрики Події

Яке буде дитинство дитини, такою буде її майбутня доля

Яке буде дитинство дитини, такою буде її майбутня доля
  • Сьогодні в Україні відзначають День усиновлення. Прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, опікунів, громадських активістів, працівників служб у справах дітей та центрів соціальних служб нагородили грмотами привітали зі святом та нагородили, відзнаками. 
  • Гості поділились досвідом виховання прийомних дітей.

Про те, як виховав прийомних дітей, за круглим столом поділився батько-вихователь Володимир Якубовський:

 

Відео дня

- Діти бувають різні, є діти скриті, є діти відкриті, які входять в контакт з першого дня, коли приходять в сім'ю, - каже пан Володимир. -  Є так , що діти до місяця часу ховаються, прикриваються, не хочуть щось сказати, розказати їхні проблеми, їхні переживання, але коли батьки працюють з дітьми, коли батьки відкриваються перед дітьми, діти починають бути відкриті і перед батьками.  І тоді набагато легше з дітьми працювати, коли ти дітям проявляєш свою любов .Навіть взяти дітей, які вийшли із  сім'ї по різних причинах, вони телефонують, вони питаються: "Тату, мамо як поступити в такій ситуації, як вийти із такої ситуації?", а як навіть зробити закрутку чи щось інше. Коли ти проявляєш до дитини любов, нам здається що вони цього не замічають, але проходять роки і діти це розуміють, і приходять зі своїми подяками, своїми порадами і своїми запитаннями, і рахують нас за рідних. Було весілля в старшого прийомного, і він прийшов і каже: "Тату, мамо, я хочу, щоб ви нас благословили." -  А я кажу: "Володя, а твоя мама буде?"  - "Ні, не буде." -  Я кажу: "Володя, то якось негарно…". -  "Я не хочу, щоб вона мені зірвала весілля,  я хочу вас бачити, як батьків. всією хатою". То відчувається що дитина відчула батьківське тепло, батьківську ласку і материнську молитву, то саме є основне, - каже пан Влодимир.

Порівняно з іншими роками кількість дітей, позбавлених батьківського піклування, в області зменшилась. Зараз їх 1035 осіб. Цього року з держбюджету на Тернопільську область виділено 3млн.860тис. гривень на створення дитячих будинків.

 - Якщо порівняємо з іншими регіонами України, то на Тернопільській області найменше дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, - каже начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Руслан Дрозд. -  Це пов'язано із зусиллями держави, а також із тими християнськими традиціями, які  є на терені нашої області.

  Яке буде дитинство дитини, такою буде її майбутня доля, адже належне виховання дає можливість самореалізації, говорив пан Дрозд.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up