Партнер рубрики Події

Які громадські вбиральні у Тернополі. Коли запрацює туалет за мільйон біля "Кульбаби". ФОТОРЕПОРТАЖ

Які громадські вбиральні у Тернополі. Коли запрацює туалет за мільйон біля "Кульбаби". ФОТОРЕПОРТАЖ

Безкоштовні туалети є у парках Тернополя та інших громадських місцях. Журналіст «20 хвилин» перевірив, чи працюють туалети  та як вони виглядають. Ми перевірили 5 локацій

Туалет біля «Кульбаби»

Нова громадська вбиральня на вулиці Чорновола біля фонтану «Кульбаба» коштувала бюджету міста 1 млн. 117 тис. грн. Його вже облаштували та встановили, однак туалет ще не працює. Її передають на балансоутримання Туристично інформаційного центру Тернопоя. Як пояснює Директор ТІЦу Тарас Ковальчук, наразі триває оформлення всіх необхідних документів. Вбиральня буде платною, однак скільки коштуватиме скористуватися туалетом – ще невідомо. Тарас Ковальчук пояснює, що потрібно вивчити, скільки коштуватиме утримання вбиральні і тільки тоді можна буде встановити ціну. Запрацювати вбиральня має найближчим часом. Там є спільна кабінка для чоловіків та жінок. Є вбиральня для людей з обмеженими можливостями, стіл для пеленання.

Парк Національного відродження

Дві громадських вбиральні (чоловіча та жіноча) у парку Нацвідродження розташовані неподалік атракціонів. Вбиральні знаходяться у підземних приміщеннях. Минулого року їх ремонтували. На капітальний ремонт виділили пів мільйона гривень з міського бюджету. Ремонт знадобився через те, що приміщення – під землею. Через надмірну вологість стіни покривалися пліснявою, а плитка почала відпадати. Після ремонту приміщення ізолювали. Тепер плісняви немає. Вбиральні працюють. Під час нашого візиту підлога була чиста, приміщення прибрані, однак у них відчувається не дуже приємний запах, хоча вентиляція працює. Вода в крані є, однак мила та туалетного паперу бракує. Бракує і дверцят на кабінках.

Відео дня

Парк ім. Тараса Шевченка

У парку Шевченка туалетні кабінки вже мають дверцята, які закриваються. Там також є вбиральня окремо для чоловіків та окремо для жінок. Вхід у вбиральню, як і в інших парках, безкоштовний. Туалетного паперу в кабінках немає, але його можна попросити у технічного персоналу. Його не лишають, щоб папір не крали та не забивали туалети. Біля рукомийника є мило для рук. Тече холодна вода. Через погану погоду та велику кількість відвідувачів, підлога вбиральні була брудною. Саме ж приміщення добре провітрюється, тому неприємного запаху немає, хоча відчутний запах миючих засобів з хлором, із яким прибирають приміщення.

Гідропарк «Топільче»

У «Топільче» є нова громадська вбиральня для чоловіків та жінок. Є по три кабінки з дверима. Самі вбиральні чисті – там прибирають. Неприємного запаху та запаху хлору немає. «Затримувати подих» не доводиться. Хоча на вулиці був дощ, підлога у вбиральні чиста. На вході постелили ганчірки, щоб можна було витирати ноги. Туалетного паперу, як і мила, бракує. Технічного персоналу, у якого можна попросити папір, також немає. Є один рукомийник, однак якщо вода не тече – потрібно відкрити вентиль під раковиною.

Циганка

На «Циганці» є громадські вбиральні – для чоловіків, жінок та для людей з обмеженими можливостями. Однак скористатися ними вам не вдасться – вони зачинені. Працюватимуть під час купального сезону. Про це попереджує табличка біля вбиралень.  Щоб ніхто не намагався зайти – з дверей зняли ручки.

А як вам громадські вбиральні в місті? Пишіть свої думки у коментарях! 

Опитування

Чи задоволені ви станом громадських вбиралень у місті?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • агіль

    а в парку  такий коли  буде
  • Мария Мария

    Каждый туалет стоит не меньше полмиллиона может лучше было квартиру купить за эти деньги и сделать в ней туалет для желающих и ещё и отдохнуть можно
  • тарас

    дуже мудро не відкривати а то просто за тиждень банально засруть таке мистецтво
  • Михайло Луняк

    Лиса Гнида, ти гадаєш що коли закінчується купальний сезон Тернополяни можуть пісяти у став?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up