Партнер рубрики Події

Які книги читають тернополяни? (опитування)

Які книги читають тернополяни? (опитування)

Щорічно 23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права.

З нагоди цього свята ми запитали у тернополян, що і скільки вони читають

Традиція святкування Дня книжки народилася в Іспанії у Каталонії. Там 23 квітня уже понад 80 років існує традиція дарувати в день святого Георгія книжки тим, кого любиш. Причиною для вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народились або померли 23 квітня. Наприклад, М. Сервантес, В. Шекспір, Л. Вега, М. Дрюон, В. Набоков.

"Улюблений автор - Франко"

  • Раніше більше приділяв час читанню, а зараз прочитую менше десяти книг в рік. Нещодавно почав читати книжку українського автора С. Плохія « Брама Європи». А взагалі улюбленим автором є Іван Франко, - розповідає тернополянин Роман.

"Останнє прочитане - "До зустрічі з тобою"

Я люблю читати художню літератури, хоча для навчання доводиться читати багато наукової. Останнє, що прочитала – це Д. Мойєс «До зустрічі з тобою». Це один з моїх улюблених авторів. Я намагаюсь завжди знаходити на час на читання, бо вважаю, що для того, щоб бути освіченим, потрібно багато читати, - каже студентка Марія.

"Люблю щось на межі фантастики і філософії"

  • Останнє, що читав, – Гі де Мопассан "Місячне сяйво". Люблю читати щось на межі фантастики та філософії. Перевагу надаю друкованим книгам, в електронному варіанті майже не читаю. Бо це погано впливає на зір, та й відчуття книги в руках не заміниш телефоном,- розповів 20-річний тернополянин Василь.

Підтримує захоплення 3-річного сина

А от мати 3-річного Сашка пані Настя розповіла, що не надто багато читає, а от її маленький син полюбляє читати книжки.

Відео дня

Я з ним не можу вийти з дому, поки він не прочитає книжку. Купляти книги досить дороге задоволення зараз, але якщо йому подобається читати, то потрібно підтримувати це бажання,- каже пані Настя.

"Читаю близько 40-ка книжок на рік"

  • Я читаю досить багато, як на мене, близько 40-ка книг в рік. З самого дитинства батьки прищеплювали мені любов до читання. Улюбленим жанром є - мотивуюча та психологічна література. Останнє, що прочитав це Аллан Піз « Мова тіла». У планах почитати щось з молодих українських авторів, а то мало цікавився нашими письменниками, - каже студент Сергій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lyudmila Bay

    Сучасних українських авторів - Лиса,  Мастєрову, Талан
  • Наталія Йосик

    Всі книги Кідрука.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up