Партнер рубрики Події

Які правила утримання домашніх та бродячих тварин пропонують тернополяни (опитування)

Які правила утримання домашніх та бродячих тварин пропонують тернополяни (опитування)
  • У Тернополі розпочалися обговорення «Правил утримання домашніх та безпритульних тварин (собак та котів) на території Тернопільської міської територіальної громади». Кожен може долучитися до обговорення та дати свої пропозиції.
  • Чи не заважають безпритульні тварини та що тернополяни пропонують обов’язково додати до правил, запитував журналіст «20 хвилин».

Більшість опитаних вважають, що для безпритульних собак треба створювати притулки, бо вони можуть агресивно себе поводити.

Непокоїть тернополян і безвідповідальне ставлення деяких власників до своїх улюбленців. Великих собак вигулюють без намордника та повідка. За собаками не всі власники прибирають в громадських місцях.

 

Відео дня

Людмила (65 р.), пенсіонерка:

У нас у Тернополі багато безпритульних собак, і не всі з них мирні. Дорослі люди не так бояться, а за маленьких дітей страшно. Треба просто зробити притулок, як у всіх цивілізованих країнах. Потрібно і захистити тварин від жорстокого поводження. Особливо страждають безпритульні тварини. Потрібно думати і про тварин.

 

Іван (43 р.), військовослужбовець:

Я думаю, що потрібно штрафувати власників тварин, які не можуть нормально доглядати за своїми улюбленцями. Може, тоді вони почнуть прибирати в парках за тваринами. Можливо, треба створити підрозділ правоохоронних органів, які б займалися порушенням прав тварин. Шкода і собак, і котів, яких власники б’ють, або погано за ними доглядають.

 

Оксана (30 р.), в декреті:

Часто бачила агресивних собак. Вони часто нападають на домашніх тварин. Відповідно, треба виділяти кошти, щоб створювати та утримувати притулки для тварин. Це буде більш гуманно, ніж тварини голодні бродять вулицями.

 

 

 

Михайло (68 р.), пенсіонер:

Часто безпритульних тварин б’ють та дратують. Помічаю людей, які вигулюють великих собак без намордників в парку. За ними вони не прибирають. Потрібно робити щось з цим. У нас діють різні штрафи, але реально вони не працюють.

 

 

Тетяна (37 р.), приватний підприємець:

Власники тварин мають бути відповідальними, адже через те, що тварин покидають, ми маємо таку проблему. Я не думаю, що в нас є гостра проблема жорстокого поводження з домашніми тваринами. Такі порушення іноді стаються і з’являється великий резонанс. Однак відповідальність за такі порушення мають бути більш жорсткі.

 

В’ячеслав (24 р.), працівник поліції:

Я вважаю, що лише вакцинації для безпритульних тварин недостатньо. Потрібно створювати нормальні притулки для тварин, щоб їх лікували та доглядали. Тоді доглянутих тварин будуть забирати люди. Тварини будуть жити хоча б у нормальних умовах у притулках.

 

 

А які ідеї щодо утримання домашніх та безпритульних тварин маєте ви? Діліться своїми думками у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лбдмила

    Підтримувати починання людей, котрі вже займаються реально проблемою безпритульних тварин, таких як ,,Ноїв ковчег,, фонд,,Вірні друзі,, ,допомагати на рівні міської влади таким людям як Чеховська Людмила. Нехай допомагає вам Господь у вашій праці милосердя
  • кобра

    Чіпування і облік обовязково собак і котів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up