"Якщо водій дасть недійсний квиток, то чому оштрафують мене?" - обурюється пасажирка

"Якщо водій дасть недійсний квиток, то чому оштрафують мене?" - обурюється пасажирка
  • Пасажирам, які платять за проїзд готівкою, таки доведеться вимагати провалідований квиток у водія. Бо контролерів не цікавить, чи то водій не дав, чи то ви не взяли - головне, щоб був.
  • Але, коли вимагатимете, то добре дивіться, який квиток берете: на провалідованому квитку має бути вказаний саме той час, коли ви оплатили за проїзд. 

Є пасажири, які категрично не хочуть виготовляти картку тернополянина, чи купувати електронний квиток. А є такі, в яких просто немає часу. Але і ті, і ті за проїзд в маршрутках платять готівкою - 5 грн. Із десяти пасажирів лише два попросить квиток, бо знають, що можуть "влетіти" на штраф - 80 грн плюс вартість квитка. Але квиток, який ви просите теж може бути недійсним.

Нагадаємо, контролери розпочали штрафувати пасажирів за безквитковий проїзд з 1 березня. Водіїв, які не видають квиток - не штрафуватимуть. Бо, як зазначив начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігор Мединський, відповідальність за безквитковий проїзд, згідно законодавства та правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, несе саме пасажир. 

Відео дня

- Мене цікавить таке – я за проїзд плачу готівкою і щоразу беру квиток, - каже тернополянка Олена. – Але, як беру - вимагаю, прошу. Ще ні один водій не дав мені його з власної ініціативи. А останнім часом водії не видруковують при мені квиток з валідатора, а дають видрукований раніше квиток. Добре, якщо квиток був надрукований 15 хвилин тому, а якщо я їду о 18.00, а водій передає квиток мені видрукований о 15.00, і буде контролер, то що – буде штраф? Скажіть, якої радості я маю мати проблеми, якщо я оплатила проїзд, попросила квиток, але водій не те щось дав? Чи хтось дуже хоче, щоби зранку, наприклад, ще хтось півгодини з водієм сварився, спершу за те, щоб дав квиток, а потім через те, що квиток – не такий?

Як пояснили в міській раді, пасажир обо'язково має брати провалідований квиток, який підтверджує проїзд саме у час проїзду.  

- Квитки старого зразку, які водії видавали колись - недійсні, - додають у міській раді. - Зі скаргами тернополяни можуть звертатися в управління транспорту, комунікацій та зв'язку. 

Довідка

Графік прийому громадян начальником управління транспорту - 2-й та 4-й віторок місяця з 15 до 17 год. м. Тернопіль, вул. Коперника, 1, 4-й поверх тел. 521514

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Софія

    ЗАБЕРІТЬ "валідатор" від водія! Дайте пасажирам можливість самим оплачувати проїзд, а тоді вже й контролюйте! А то з якої радості пасажири мають контролювати водія? Водії НЕ ВИДАЮТЬ КВИТКИ, коли їм платять 5 грн,  а коли нагадуєш йому-то він огризається. Чому пасажири мають терпіти ці зневаги шоферів?!

    Постійно їжджу на маршрутках №8 і 18 , №5  - КВИТКІВ НЕ ВИДАЮТЬ!
  • Софія

    Dcnfyjdsnm  "валідатор" від водія! Дайте пасажирам можливість самим опачувати проїзд, а тоді вже й контролюйте! А то з якої радості пасажири мають контролювати водія? Водії НЕ ВИДАЮТЬ КВИТКИ, коли їм платять 5 грн,  а коли нагадуєш йому-то він огризається. Чому пасажири мають терпіти ці зневаги шоферів?!
  • Іра

    Це принизливо щось в когось випрошувати і ще й щось десь перевіряти, якщо це не є моїми прямими ОПЛАЧУВАНИМИ обов'язками... Я випрошувати нічого ні в кого НЕ БУДУ! А ні, то позов до суду - ч. 3 ст. 297 ЦК України.
  • Anonymous

    От чому в тих ідіотів все через задницю, чому постійно з ними треба воювати і тих придурків вчити? Звідки та вся мерзота на наші голови взялась?

    1. Спочатку контролюйте водіїв. а потім пасажирів.

    2. Зробіть термінали продажу квитків доступними пасажирам.

    3. Продавайте ті ж квитки або жетони на зупинках, а в транспорті поставте термінали для їх прийому. І ніякої готівки в руки водію І все! А тоді вже можете контролювати пасажирів! Доки водії будуть щупати гроші, доти вони будуть всякими способами старатись їх залишити в своїх кишенях. Хіба ж так складно зрозуміти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera Від читача 21:01 Концерт гурту O.N.E. 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя 09:30 Сьогодні, 15 квітня: перша письмова згадка про Тернопіль і день взяття міста радянськими військами 09:01 Чого чекати від погоди цього тижня: синоптики дали прогноз
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up