Школяр з особливими потребами з друзями і батьками зняв анімаційний фільм

Школяр з особливими потребами з друзями і батьками зняв анімаційний фільм

Учень 6-ого класу школи мистецтв Лесик Венгринович разом з друзями та батьками зняли анімаційний фільм. Тему почерпнули з авторської казки Олега Романчука “Соловейко з одним крилом”.

Презентація фільму відбулась 16 березня у Тернопільській обласній експериментальній комплексній школі мистецтв ім. Ігоря Ґерети.

- Ідея виникла давно, але лише минулого року ми з дружиною почали втілювати її в життя, - розповідає батько Лесика Анатолій Венгринович. - Всю зйомку ми зробили за один день. Ми зробили близько 500 фото, які потім монтували. І потрібно було ще зняти відео з спілкуванням Лесика з його однокласниками. 

В мультфільмі та казці про соловейка наголос зроблений саме на спілкуванні, каже чоловік. Адже хлопчик з особливими потребами.

Відео дня

- У нього з народження ДЦП і ми довго його лікували, - розповідає батько. - В три роки він почав ходили. Але залишилась проблема з зором. Він бачить лише на десять відсотків. Очі в нього здорові, але хвороба вразила мозок і клітини, які відповідають за зір. Ми молимо Бога, щоб той стан, який зараз, не погіршився, бо про покращення мова не йде.  

Суть цього проекту, яка каже чоловік, була у тому, щоб показати, що Лесик може так само гратись з іншими дітьми, дружити, спілкуватись.

- Як тільки він прийшов у школу, йому було тяжко, діти не розуміли його, про що з ним говорити, - каже батько. - Він не мав друзів. І зараз в нього друзів поза школою немає, лише в школі. але цей мультфільм змінив відношення дітей та їхніх батьків до Лесика, до життя. 

Спільними зусиллями Лесика, його батьків, а також волонтерів-однодумців цю повчальну друковану казку було перетворено в анімований пластиліновий мультик, який знімали в домашніх умовах. До речі,  головних героїв (пташенят) допомагав ліпити Лесик.

Працювати над мультфільмом хлопчику сподобалось, проте не все вдавалось з першого разу. 

- Цей мультфільм про соловейка, який народився з одним крилом, - розповідає Лесик Венгринович. - Він не мав друзів, але потім в нього зʼявилась сестричка і її друзі допомогли йому. На осінь вони зробили йому кошик з соломи, щоб він теж міг літати. Історія про те, що неважливо який птах, важливо, яка в нього пісня. Коли я виступав, то трохи було складно, бо з першого разу не все вдавалось зняти. Але мені сподобалось. 

В майбутньому Лесик Венгринович хоче стати програмістом або відеоблогером.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up