З початку року майже пів тисячі тернополян пішли служити в армію за контрактом

З початку року майже пів тисячі тернополян пішли служити в армію за контрактом

Від початку 2019 року близько 500 жителів Тернопільщини уклали контракт на проходження військової служби у Збройних Силах України. Це повідомив начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату підполковник Петро Сирко.


За його словами, в усіх районах області постійно відбуваються заходи, спрямовані на підтримку престижу військової служби за контрактом.
— Представники військових комісаріатів області здійснюють роз’яснювальну роботу для цивільного населення про напрямки комплектування ЗСУ. Зокрема, у населених пунктах Тернопільщини в найбільш людних місцях розгортаються агітаційно-інформаційні намети, де спільно із представниками бойових військових частин розповідають про перевагу служби за контрактом, — зазначив підполковник Петро Сирко.


Він також повідомив, що зараз контракт зі Збройними Силами можуть підписувати чоловіки віком від 18 до 60 років та жінки від 18 до 45 років. Для вибору фаху та місця подальшого проходження контрактної служби пропонується широкий спектр військових спеціальностей у різних видах та родах військ. Для Тернопільщини перевага надається військовим частинам бойового складу Західної України. Крім того, органи місцевого самоврядування області надають одноразову допомогу в розмірі до 15 тис.грн. кожному громадянину краю, які підписали контракт для проходження військової служби у ЗСУ.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Роман Конста

    Фото не айс.
  • Зоя Цінкевич

    Пішли ,чи зловили і заставили

    Зоя Цінкевич reply Зоя Цінкевич

    Mark Drapyatiy і дуже гарно психологи працюють, але дякую хлопцям що є такі.

    Зоя Цінкевич reply Зоя Цінкевич

    Mark Drapyatiy все я добре прочитала

    Mark Drapyatiy reply Зоя Цінкевич

    Зоя Цінкевич
    Читати потрібно уважно, не на строкову службу, а на контракт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up