За 70 років у спортивній школі виховали більше 200 000 дітей

За 70 років у спортивній школі виховали більше 200 000 дітей
  • 70 років 19 жовтня святкує комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1.
  • У школі є чимало напрямків - волейбол, плавання, карате, вільна боротьба, велоспорт, шахи і штанга. 
  • Зараз цими видами спорту загалом займається більше 1000 учнів. Приблизно така ж кількість на секції оздоровчого плавання. 

- Чому ми святкуємо 70 років? Хочемо показати роль тренера, - розповідає директор школи Катерина Барабаш, яка є кандидатор у майстри спорту з лижних гонок. - Ці люди працюють за покликом серця. За весь час роботи школи у ній займалось більше двохсот тисяч дітей. А перерахувати всі результати - неможливо. У нас більше п'ятисот майстрів спорту, велика кількість кандидатів у майстри спорту, розрядників. 

Цього року школа зустіла свій ювілей з великим успіхом - вихованці є призерами та чемпіонами України, Європи та світу. Найперше, на що звертають увагу у спортивній школі, це виховання дітей. Адже спорт, як каже пані Катерина, виховує не лише фізичні якості, а людські цінності. У школі вчать дітей приймати усі нагороди з великою подякою і з горідстю за себе. 

Відео дня

- Школа має надвичайно велику історію, - додає пані Катерина. - І я дякую усьому колективу. Усі працівники школи є картиною, яка складається з пазлів. І кожен пазл є особливим. 

У школі є чимало напрямків - волейбол, плавання, карате, вільна боротьба, велоспорт, шахи і штанга. Займаються спортом тут учні 4-5 класів та до 11-ого.

15-річна Ольга Костів у цій школі займається плаванням протягом семи років. За цей час у неї близько 80 нагород з різних обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань. 

- Люблю цей спорт, - каже Ольга. - Я отримую задоволення, коли плаваю. Пробувала й інші види спорти, але плавання мені найбільше до душі. 

А 16-річна Яна Кучер шість років тому пішла на кіокушинкан карате і тепер дівчина чемпіонка світу. Свій титул Яна виборола два роки тому, у 14 років. В 15 років вона зайняла третє місце на чемпіонаті світу та друге на чемпіонаті Європи. Окрім того у неї кілька десятків нагород та медалей. 

- Я прийшла на перше тренування, мені сподобалось, - розповідає спортсменка. - Потім я поїхала на змагання, зайняла призове місце і вирішила, що цей мій вид спорту. Тому продовжила ним займатись. Але це дуже складний спорт фізично. Він дуже травматичний. Психологічно теж непросто. Коли ти на тренуванні стаєш у спаринг з другом, ти повинен забути, що в той момент він твій друг. І викластись на всі сто відсотків. 

Яна минулого року закінчила 5-ту школу, зараз дівчина навчається на інженера у Львівській політехніці. 

Своєю вихованкою дуже гордиться тренер Артем Сибільов, який є тренером збірної України та суддею міжнародної категорії. Сам чоловік у цьому спорті понад 20 років, а в школі працює 5 років. 

- Я думаю, що це моє покликання працювати з дітками, - каже Артем Сибільов. - І ця школа дуже сильна, дітки хороші. У мене п'ять чемпіонів світу, чотири чемпіони Європи, України - не рахую. Дітки різного віку, наймолодшим - десять років. І робота з ними є дуже тонкою, але я уже маю досвід, тому знаю який має бути підхід. 

Особливий колектив

Тренер з волейболу Володимир Газилишин у школі працює ужк 12 років і за цей час виховав чимало призерів чемпіонату України. З дітьми, як каже тренер, працювати непросто, особливо у командному виді спорту.

- Складніше з учнями десятих та одинадцятих класів, бо в них репетироти, підготовка до вступу, - каже Володимир Газилишин. - А самим дітям складно, бо це непростий спорт, командний. Шестеро учасників команди повинні бути згрунтованими і це непросто. Але ми знаходимо підхід.

Тренер розповідає, що у школі особливий колектив та учні, які зараджають одне одного енергією та позитивом. 

 Старший тренер-викладач відділення плавання Катерина Антонишин працює у школі 9 років. Як розповідає пані Катерина, свою кар'єру тренера вона розпочала саме у цій школі. До того жінка працювала 12 років бухгалтером у державній установі. А плаванням вона займалась ще з дитинства. Свою тренерську роботу Катерина Антонишин обожнює. 

- Неважливо чи дитині п'ять років чи п'ятнадцять, вони дуже щирі та позитивні, - каже жінка. - Вони надають нам відчуття молодості. Щодо результатів, то зараз наш найкращий результат - чемпіони та призери чемпіонатів України та міжнародних змагань. 

Про хороший колектив цієї школи розповідає і директор Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення Галина Федорович. 

 - Приємно те, що вони допомагають в організації різних заходів, - каже Галина. - Вони не питають навіщо, вони питають чим допомоги. Усі працівники школи відкриті та приємні. 

Як розповідає Галина Фкдорович, з комплексною дитячо-юнацькою спортивною школою №1 вона знайома з шкільних років. 

- Серед моїх однокласників були діти, які тренувались у цій спортшколі, - каже Галина. - Для мене було великим відкриттям, коли вони сказали, що матимуть випускний. Це була єдина спортивна школа, яка влаштовувала справжній випускний. Мені навіть було образливо, що спортшкола, у якій я займалась, такого не робить.

Святкування 70-річчя спортшколи організували концерт-холі Podolyany. До свята підготували шоу-програму, музичні виступи, міні-парад тренерів та їхніх чемпіонів, вручення почесних подяк, зустрічі випускників, друзів та партнерів школи. А режисери свята підготували гумористичний сценарій за участі професійних акторів, що по своєму покажуть кожен вид спорту.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up