За два роки будівництва на Урожайній знищили дорогу, яку люди робили за власні кошти

За два роки будівництва на Урожайній знищили дорогу, яку люди робили за власні кошти
  • Конфлікт виник на вул. Урожайній, що в мікрорайоні Кутківці.
  • За два роки будівництва на вулиці знищили дорогу, яку люди робили за власні кошти.
  • Громада каже, для них головне, щоб дорогу відновили. 

Про конфлікт редакцію "20 хвилин" повідомили мешканці одного з будинків на вул. Урожайній - пані Тетяна та пан Ігор. 

- Протягом двох років на одній із ділянок поруч з нашим домом незаконно будують будинок, - розповідає пані Тетяна. - Це був невеликий дім, у занедбаному стані, його викупили під реконструкцію. І з цього приватного будинку виросла 6-поверхівка. З нами, громадою, ніхто нічого не погоджував, не запитував. Вони показують якісь рішення міської ради, проект. Але він не затверджений, організація його просто собі намалювала. А ми цілою громадою склали кошти і залили бетонне покриття дороги, бо в нас грунтова дорога була і під час злив взагалі неможливо було пройти і проїхати.

Відео дня

За два роки будівництва, як каже жінка, дорогу розбомбили, перекопали її всю і нічого не відновили. Лише засипали гравієм.

- А проходить дощ і весь той гравій летить донизу, - продовжує жінка. - Зараз вони без будь-яких дозволів почали проводити через ціле село якийсь насос, щоб з того будинку викачувати септик і перерили дорогу.  Вони кажуть, що після завершення робіт за десять днів зобов'язуються відновити дорогу. Але, якщо вони за два роки біля тої багатоповерхівки не зробили дорогу, то і в цій частині така ж ситуація буде. 

Домовлялись про договір

Люди почали перегороджувати дорогу, щоб техніка не могла проїхати і більше не руйнували дорогу. А 17 липня  приїхав представник забудовника.

- Такий чоловік два на два, - розповідає пані Тетяна. - Я стою біля свого авто, а він до мене підійшов і ненормативною лексикою каже: "Чуєш, а тобі тут не страшно жити?". Я до нього кажу, що не треба мені погрожувати. А він каже, що взагалі викличе своїх хлопців, і вони все "порішають". Коли вийшов мій чоловік і цей представник перестав "пригати", ми з ним в усній формі уклали договір, що вони роблять перерву в роботі на один день.

А за той день з громадою мають укласти договір, в якому буде чітко вказані терміни, в які вони повинні відновити дорогу, яке це покриття має бути, його розміри та штрафні санкції для них в разі недотримання умов договору.

- Він нам пообіцяв, що це зроблять, - каже жінка. - Мій чоловік забрав з дороги авто, поїхав на роботу, а вони пригнали грейдер і продовжили копати. А коли я поставила своє авто на дорозі, то приїхав екіпаж патрульної поліції. І вони з тими представниками за руки вітались. Патрульні мені сказали, якщо не заберу авто, то її заберуть евакуатором, бо я перешкоджаю руху транспорту. Хоча там дорога перерита і не те, що транспорт, люди не можуть пройти. Тільки я забрала своє авто, патрульні бігом стали на те місце. Як тільки патрульні від'їхали, на те місце став грейдер. 

Писали в прокуратуру

Пані Тетяна каже, що спершу якось не звертали уваги на те, бо в місті багато будинків будують без документів. Але коли почали руйнувати те, що люди зробили за свої кошти, перегородили людям дорогу, що ні проїхати, ні з дитиною погуляти, вирішили так просто це не залишати.

- Це вже набридло. Частина сусідів небагаті люди і ті забудовники прийдуть щось їм наговорять і ті не піднімають шуму, - додає жінка. - Але спершу той забудовник  чотири котеджі знизу вулиці. Тепер ця реконструкція, яка перетворилась в 6-поверхівку і ще одна така ж будову є трохи вище. І він ще щось планує. 

З документів, які мають забудовники, є дозвіл від управлінні ЖКГ для проведення земляних робіт з облаштування мереж водопостачання та водовідведення за адресою вул. Урожайна, 22. Але, як кажуть жителі, перерили цілий мікрорайон. 

Люди писали заяву в прокуратуру, на яку отримали відповідь, що забудовник закордоном і вони не мають змоги його викликати. А щоб з'ясувати всі обставини, як каже жінка, громада має доставити забудовника в прокуратуру для надання показів.

- Ми писали в Архбудконтроль, що мала бути реконструкція будинку, а вийшла багатоповерхівка,  - каже чоловік пані Тетяни. - Але жодного результату не було. Тут під час будівництва не було жодного паркану, а тут ж люди, діти ходять. Пройти по дорозі під час будови було нереально. Ми постійно викликали поліцію, то тут засипали гравієм. Але проходив дощ і весь той гравій змивався до низу. 

В міській раді кажуть, що жителям варто звернутись у відділ державного архітектурно-будівельного контролю з проханням провести перевірку наявності дозвільних документів. Зв'язатись із забудовником наразі не вдалось, то ж надаємо йому можливість прокоментувати ситуацію. 

Мешканці будинків на вул. Урожайній написали колективне звернення у відділ державного архітектурно-будівельного контролю. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up