Партнер рубрики Події

Законно чи ні засклили терасу біля готелю "Тернопіль"

Законно чи ні засклили терасу біля готелю "Тернопіль"
  • Про демонтаж скляної конструкції тераси закладу в готелі "Тернопіль", яка перешкоджає проходу на "Єліся", йшлося на виконкомі міської ради 17 квітня. 
  • Представники готелю кажуть, що цю землю вони орендують, а на те, щоб засклити терасу дозволів не тре було. 
  • В міській раді кажуть, що згідно із проектною документацією на об’єкт, тераса мала бути не засклена. 

 Постійно діюча робоча група має в десятиденний термін з дня прийняття рішення демонтувати самовільно встановлену скляну конструкцію з першого поверху під терасою прибудованої до ресторану будівлі готелю "Тернопіль". Таке рішення прийняли на виконкомі. Як тоді пояснив міський голова, мова йде про незаконно встановлені скляні двері, які перешкоджають проходу до "Єлисейських полів". 

- Була маса скарг тернополян, об'єкт збудований незаконно, - каже Сергій Надал. - Тому прошу рішення підтримати, провести примусовий демонтаж. Зробити це показово, публічно, щоб всі бачили.  І хай власник тільки попробує оскаржити. 

Відео дня

Рішення оскаржуватимуть

Після опублікованого матеріалу, до журналістки звернулися представники готелю. 

- Ми довго погоджували на комісіях, пройшли містобудівну раду одну, обласну - другу, - каже голова правління ПрАТ "Тернопіль-готель" Станіслав Головко. - Розробили проект і в 2018-ому році його реалізували. Побудували ми на землі, яка нам надана в оренду і за яку ми платимо гроші. Коли ми завершили будівництво, то перший поверх був відкритий. Ця тераса на підвищені і за минулий рік роботи ми вирішили поставити рухому скляну перегородку, які роблять практично по всій Європі. Бо там постійно вітри і наші гості себе почували не зовсім затишно.

Під час розробки проекту, як розповідає Станіслав Головко, в міській раді брали містобудівні умови та обмеження. В них міська рада повинна була викласти свої вимоги до цього проекту.

- Там є пункт "Вимоги щодо транспортного, пішохідного зв'язку", - продовжує чоловік. - В ньому вказано, що ми маємо організувати під'їзди та підходи з діючого під'їзду з вулиць Старий ринок і Замкова. Мови про те, щоб організувати прохід по території, яку ми орендуємо і на якій господарюємо не було. І це було б нелогічно. Зараз вони хочуть, щоб ми собі пішли на збитки і зробили тротуар на землі, яку ми орендуємо. Я не виключаю і такої постановки питання. Але давайте тоді домовлятися. Ми робимо тротуар там, йдемо з цієї землі, але дайте нам, умовно кажучи, спереду тих три-чотири метри чи десь в іншому місці, щоб ми могли господарські питання вирішувати свої. І на тому теж питання закриваємо.

За словами голови правління, фірмі виписали 69 тисяч грн штрафу і ще 5 тисяч отримав він, як керівник.

- І тепер ще прийняли рішення про примусовий демонтаж. Я вважаю, що ми не зробили якусь велику біду для міста. Навпаки хочемо, щоб гарно виглядало, - додає пан Головко. - Ми оскаржуватимемо рішення міської ради. Вже один позов у суд пішов. Отримаємо рішення виконкому - буде інший. 

Редакція отримала кілька копій документів щодо цієї добудови від представників готелю: декларацію на початок будівельних робіт на завершення будівельних робіт і прийняття об'єкту в експлуатацію.Ситуаційну схему, план, містобудівні умови та обмеження, геодезію. А от щодо скляної рухомої огорожі, як каже пан Головко, вони діяли відповідно до постанови №406 від 7 червня 2017 року, якою затверджено перелік будівельних робіт, які не потребують дозвільних документів.

В проекті тераса не засклена  

В міській раді коментують, що відділом ДАБК проводив позапланову перевірку на об’єкті "Здійснення прибудови до ресторану "Тернопіль" по вул. Замкова в м. Тернопіль".

- Під час перевірки встановили, що ПАТ "Тернопіль-готель" уже після зареєстрованої декларації про готовність об’єкта до експлуатації самовільно здійснив реконструкцію тераси до будівлі ресторану, - коментує начальнику відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Мар'яна Зварич. - А саме здійснив засклення тераси без отриманих в органі держархбудконтролю дозвільних документів, що дають право на виконання будівельних робіт, та належним чином затвердженої проектної документації, що є порушенням п.1 ст.36 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", абз.1 п. 5 постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.2011р. №466 "Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт".

Під час проведення перевірки голова правління  ПрАТ "Тернопіль –готель", як кажуть в міській раді, представив проектну документацію на об’єкт згідно якої, вищевказана тераса запроектована не засклена. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Irina Okun

    Реторичне питання
  • Терен

    От пілять, сірожа, а курники з бульвару Шевченка забрати не хочеш, а на ті шалмани перед готелем Україна рука в тебе не підноситься? От мудило лисе, показово воно зібралось. Що, не поділились?
  • Irina Okun

    Реторичне питання
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up