Закордонні паспорти не видають і не приймають документи на нові. Коли все запрацює?

Закордонні паспорти не видають і не приймають документи на нові. Коли все запрацює?
  • Система вимкнена тимчасово. Вже від завтра, 12 квітня, все має запрацювати.
  • Наразі підрозділи ДМС вклеюють фото дітей в паспорти батьків й опікунів та продовжують дію «протермінованих» закордонних паспортів.
  • У скільки обійдеться новий закордонний паспорт, читайте.

 

Система не працює, вже виготовлених паспортів для виїзду за кордон органи ДМС не видають. Та не приймають документів на виготовлення нових закордонних паспортів. Про це редакцію «20 хвилин» повідомили читачі.

Чому і на скільки часу вимкнули систему?

Як з’ясувалось, систему, через яку не приймають документів, вимкнули тимчасово. Вже від завтра, 12 квітня, все працюватиме. Про це повідомив Ярослав Давибіда, начальник управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області.

— Наразі змінюють живлення системи з метою підвищення надійності роботи інформаційних систем ДМС, — повідомив Ярослав Давибіда. — Наразі проводиться підключення нової системи безперебійного електроживлення.

Відео дня

У зв’язку з цим тимчасово вимкнули інформаційні системи ДМС.

До 18.00 11 квітня роботи мають завершити, і система працюватиме. Доки тривають технічні роботи, паспортів не видають, і не приймають документи на виготовлення нових. Проте у підрозділах ДМС вклеюють фото дітей в паспорти батьків й опікунів. А також продовжують дію документів, термін яких вже завершився.

Нагадаємо, підрозділи державної міграційної служби в області відновили свою роботу від 15 березня —  з прийому та надання адмінпослуг. Зокрема, щодо оформлення ID-картки, паспортів для виїзду за кордон та посвідок на постійне і тимчасове проживання.

У всіх  підрозділах, окрім замовлення виготовлення закордонного паспорту, можна продовжити дію протермінованого, а також внести інформацію та вклеїти фото дітей у закордонний паспорт батьків чи законних представників.

Як відстежити стан виготовлення паспорту

Щодо виготовлення оформленого паспортного документу, на якій він стадії та чи прибув у підрозділ готовий документ – це стосується як ID-картки, так і закордонного паспорту, цей процес можна відстежити самостійно, пояснив Ярослав Давибіда.

— Для цього потрібно зайти на головну сторінку ДМС України, звідти перейти у розділ «Перевірка стану оформлення документів», — пояснив Ярослав Давибіда. — Вибираємо тип документу — ID-картка чи паспорт для виїзду за кордон, вводимо паспорті дані особи, яка замовляла документ — і ви побачите, на якому етапі оформлення новий документ.

Результат пошуку буде виведено на сторінці після введення серії та номера документа, підтвердження капчі та натискання кнопки «Пошук» (сторінка при цьому перезавантажиться).

Зверніть увагу, серія паспорта у формі книжечки вводиться великими українськими літерами, свідоцтва про народження — як зазначено у самому документі. Якщо серія свідоцтва про народження починається з 1 або І, у базі може бути один з трьох варіантів написання: цифра 1, українська літера І, латинська літера I, в залежності від того, як серію було введено оператором під час оформлення документа.

Серія та номер документа, на підставі якого здійснюється оформлення документа для іноземця або особи без громадянства вводиться без проставлення розділових знаків (крапка, кома, крапка з комою, двокрапка, тире, три крапки, знак оклику, знак питання, лапки, дужки, скісна риска, абзац, проміжок).

Вартість закордонного паспорта та ID-картки

ID-картка, видається вперше у 14 років – безкоштовно.

Наступна ID-картка:

372 грн до 20 роб. днів

498 грн до 10 роб. днів

Закордонний паспорт:

1085 грн за 7 роб. днів

733 грн за 20 роб. днів

Графік роботи підрозділів ДМС

Управління ДМС в Тернопільській області: пн-пт, від 8.00 до 18.00.

Територіальні підрозділи: вт-пт, від 9.00 до 18.00, сб від 8.00 до 15.45.

У вихідні працюють чергові. Телефон для довідок та інформації: (0352) 27-13-89.

Довідка

Перевірити стан виготовлення нового документа можна за посиланням

https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html?fbclid=IwAR15OFUXBuir0wWhbFLFer4kg4meD0RbkY1F42iHDIezPoaE-xrG3tCukE8

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віктор Обеснюк

    Все працює
  • Дар'я Астион

    Не сильно расчитывайте на продление паспорта. Паспорт - документ, в нем ПРОПЕЧАТАНА дата окончания действия. Все дополнения, печати, подписи - считаются подделкой и порчей документа. Страны с соблюдением законов это не понимают.  Раньше тоже была графа продления, так могли пропустить, а могли задержать.
  • Віталій Панчук

    Все працювало.
  • Анна Глінко

    Точно.

keyboard_arrow_up