Затишшя із новими випадками коронавірусу в області, ймовірно, через відсутність тест-систем

Затишшя із новими випадками коронавірусу в області, ймовірно, через відсутність тест-систем
  • За інформацією Оперативного штабу для боротьби з коронавірусом у Монастириському районі із 6 квітня хворих на коронавірус - 113 осіб. Проте у лікарню люди і далі потрапляють з підозрами. 
  • Як з`ясували журналісти "20 хвилин", причина - у відсутності деяких компонентів тест-систем в Тернопільському лабораторному центрі. Їх привезли лише вночі. Зараз дослідження відновили. 

Двічі на день голова Монастириського штабу для боротьби з коронавірусом оприлюднює на своїй сторінці дані про кількість хворих на COVID-19 у Монастириському районі, де зараз захворюваність найбільша. Проте з 6 квітня кількість хворих залишається незмінною - 113 людей. До 3 квітня зареєстрували 107 випадків. 

-  Попередні 15 днів біозразки забирали в основному з Монастириського району. Зараз почали приймати їх з інших районів, - каже депутат Монастириської міськради Павло Дронь. - Одна вірусологічна лабораторія не в змозі обробляти одночасно велику кількість біоматеріалів. У зв`язку з першим, зараз змінюється порядок забору проб. Якщо попередні два тижні ми, в першу чергу, знімали зразки у підозрілих, контактних та медперсоналу, то тепер біопроби братимуть у підозрілих з симптомами (температурою, утрудненим диханням або кашлем).

Павло Дронь каже, що статистику приховувати немає сенсу, адже він двічі на день оновлює дані, які йому дають в лікарні. 

Відео дня

- Ми не живемо в Радянському Союзі, - каже пан Дронь. - Ми змінюємо статистику зранку та увечері. Всі дані, які дають нам лікарі. Якщо поступили люди сьогодні - увечері будуть оновлення. Все, що ми знаємо, двічі на день статистику оновлюємо. 

У лікарню люди поступають

Як розповідає головна лікарка Монастириської районної лікарні Стефанія Підгірна, зараз у госпіталі на стаціонарному лікуванні перебуває 29 людей з підтвердженим діагнозом.

Інші хворі перебувають під наглядом сімейних лікарів на домашньому лікуванні.

- Вчора у нас було 34 хворих, - каже пані Підгірна. - Четверо з них поступили вчора. Але це могли бути люди, що такоєж перебували на домашньому лікуванні через погіршення стану.  Усі необхідні аналізи ми відправляємо  на Тернопіль. Зараз чекаємо результату.

Яка ситуація в області

Із 6-го квітня в області не зафіксували один новий випадок коронавірусу. 

За інформацією ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр" станом на ранок 9 квітня в області зафіксовано 169 випадків. Світлина від ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України". Остання нова цифра була 6 квітня - 168 випадків

Світлина від ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України".

Лабораторний центр працював всю ніч

За словами заступника керівника обласного лабораторного центру Володимира Паничева, працівники лабораторного центру працювали всю ніч, оскільки нові компоненти тест-систем в лабораторію доставили лише увечері 8 квітня. 

- Станом на 23.00 8 квітня в роботу взято 192 матеріали, - каже Володимир Паничев. - Дослідження усіх матеріалів проводились усю ніч. Тому, що вчора лише ми отримали складових тест-систем. Як тільки вони надійшли, усі матеріали ми дали на дослідження. 

Усю ніч в лабораторії працювали чотири бригади вірусологів. 
 

Результат перших перевірок обіцяють оприлюднити після 13. 00. Стежте за оновленням матеріаліу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up