Затоплені сотні гектарів полів, понад сотня будинків: Тернопільщина підраховує збитки від негоди (ФОТО.ВІДЕО)

Затоплені сотні гектарів полів, понад сотня будинків: Тернопільщина підраховує збитки від негоди (ФОТО.ВІДЕО)

Внаслідок проходження паводкової хвилі по річці Дністер на Тернопільщині станом на 06:00 26 червня спостерігаються негативні наслідки в Монастириському, Залізщицькому, Бучацькому та Борщівському районах.

У селі Устя Зелене Монастириського району відбувся частковий розмив дамби (призначена для захисту сільськогосподарських угідь с. Устя Зелене ) внаслідок чого відбулося затоплення сільгоспугідь (орієнтовна площа затоплених сільськогосподарських угідь 600 га). З небезпечної зони відселено 57 місцевих жителів, повідомляє пресслужба управління ДСНС в Тернопільській області.

У селі Коропець Монастириського району підтоплено 42 приватних домогосподарства, орієнтовно 46 га с/г угідь, (42 господарських та 38 житлових будівель). З небезпечної зони відселено орієнтовно 107 чол. місцевого населення.

Відео дня

Читайте також "Вночі виносили меблі та образи. Ночуємо в церкві": жителі Монастирищини, у яких затопило будинки (РЕПОРТАЖ)

У селі Вістря Монастириського району підтоплено орієнтовно 25 га с/г угідь, 24 приватних домогосподарства, (24 господарських будівель, 8 житлових будівель). З небезпечної зони відселено орієнтовно 12 чол. місцевого населення. У селі Горигляди, що на Монастирищині, підтоплено 1 приватний житловий будинок.

Небезпечна ситуація склалася і в Заліщицькому районі.
У місті Заліщики Заліщицького району підтоплено підвальне приміщення Обласного дитячо-комунального санаторію площею 550 м.кв. У селі Колодрібка підтоплено с/г угіддя загальною площею 1,5 га. У селі Синьків підтоплено с/г угіддя загальною площею 0,85 га. У селі Зозулинці підтоплено с/г угіддя загальною площею 0,09 га.

У селі Добрівляни підтоплено с/г угіддя загальною площею 1,3 га, 2 домогосподарста та 2 господарські будівлі.

У селі Івано Золоте підтоплено с/г угіддя загальною площею 0,8 га.

У селі Устечко підтоплено 3 житлових будинки, 3 домогосподарства, відселено 8 чол., загальна площа підтоплених с/г угідь орієнтовно 6 га.

Негативні наслідки торкнулися і Бучацького району. У селі Набережна підтоплено с/г угіддя загальною площею 4 га. У селі Нижній Сновидів підтоплено с/г угіддя загальною площею 2 га. У селі Губин підтоплено с/г угіддя загальною площею 2 га.

На Борщівщині постраждали три села. У селі Устя підтоплено с/г угіддя загальною площею 13 га. У селі Дністрове підтоплено с/г угіддя загальною площею 0,5 га. У селі Вільхівці підтоплено с/г угіддя загальною площею 1 га.

Всього затоплено: 118 будівель (50 житлових та 68 господарських), сільськогосподарських угідь – 704 га, 62 криниці
З небезпечної зони відселено 184 особи місцевого населення.

Для ліквідації наслідків підтоплень від Управління залучалося 10 одиниць техніки та 36 чоловік особового складу.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up