Затвердили Стратегію розвитку відкритих даних

Затвердили Стратегію розвитку відкритих даних

Виконком затвердив Стратегію розвитку відкритих даних на 2017-2018 року – документ, у якому визначено та описано покрокову діяльність, яка направлена на розвиток відкритих даних міста, впровадження інструментів е-демократії та e-урядування.

У документі, який розроблений на основі принципів Міжнародної хартії відкритих даних, ідеться про визначення пріоритетних наборів даних, які будуть оприлюднені для вільного доступу, методологію аудиту відкритих даних міської ради та щодо кожного набору період оновлення.

Зі слів очільника Тернополя, міська рада прагне у своїй роботі залишатися максимально відкритою, адже сьогодні у місті працює ряд платформ е-демократії: відкрите місто, електронні петиції, громадський бюджет, відкритий бюджет, тощо. А прийняття Стратегії розвитку відкритих даних – це ще один крок у напрямку прозорості та відкритості.

«Стратегія розвитку відкритих даних дасть можливість представити тернополянам більшу кількість відкритих даних, на основі яких можна буде розробляти такі ж ресурси, як Інтерактивна карта реєстру комунального майна, карта позашкільних навчальних закладів, оприлюднювати на інтерактивних платформах відкриті дані з інших важливих сфер життєдіяльності міста», - розповідає міський голова Сергій Надал.

Відео дня

До слова, над Стратегією працювала міська рада спільно з Центром громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі та представниками TAPAS - Прозорість і підзвітність у держуправлінні та послугах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up