“ЖЕК не хоче видавати довідку про місце реєстрації, бо є борг”, - скаржиться тернополянка

“ЖЕК не хоче видавати довідку про місце реєстрації, бо є борг”, - скаржиться тернополянка

“Мене шантажує ЖЕК: не видає довідку про місце реєстрації, тому що в одного із зареєстрованих у помешканні є заборгованість у договорі на вивезення сміття”, - з такою скаргою подзвонила у редакцію “20 хвилин” тернополянка Віра. 

- У мене син йде у садочок, ну і, звісно, мені потрібна довідка про місце реєстрації, - розповідає тернополянка Віра. - Я прийшла у ЖЕК, вони мені дали реквізити для оплати. Я оплатила в банку, а коли прийшов час видавати довідку - то мені сказали, що у мене борг і тому довідку мені не дадуть. Я пояснила, що договір про вивезення сміття із ними я не підписувала, тому нічого спільного  до боргу не маю. 

Жінка сміття сортує, всі органічні відходи дає свійським тваринам або викидає в компостну яму. Макулатуру - здає, а пластикові пляшки чоловік пані Віри віддає продавцям молочних продуктів на ринку. 

- Я готова платити за якісні послуги, у ЖЕКу я пояснила, що згідна укласти договір із ними і сплачувати за вивезення сміття, - каже пані Віра. - Працівники ЖЕКу відправляли мене з одного кабінету в інший, директор сказав, що йому набридло мати справу з боржниками і взагалі вийшов з кабінету, відмовившись зі мною говорити. 

Відео дня

Жінка відправила скаргу в управління ЖКГ. У юридичному відділі управління жінці пояснили, що юридичних підстав не видати довідку працівники ЖЕКу не мали, а вони просто таким чином хочуть отримати оплату за борг. 

Потрібно сплатити борг 

Як повідомив Олег Лемега, директор ПП «Квартал-Л», що здійснює вивезення побутових відходів та ПП «Фаворит-1», пані Віра приходила до нього на прийом.

- Сказала, що відмовляється оплачувати за вивезення відходів, оскільки не підписувала відповідної угоди, а накопичене сміття її чоловік вивозить в місто (тобто викидає у контейнери багатоповерхівок, де оплачують інші мешканці), - каже Олег Лемега. - Однак угода була укладена батьком пані Віри 31 березня 2017 року. Впродовж всіх попередніх років за послугу з вивезення ТПВ домогосподарство справно сплачувало. Згодом щось, вочевидь, змінилося, оскільки від 31 січня 2018 року проплат за послугу не надходило.

У підприємстві мешканці не відмовили у наданні довідки, а запропонували реструктуризувати заборгованість, яка виникла, та продовжити співпрацю належним чином. І кажуть, якщо жінка прийде до них ще раз, то довідку отримає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • гср

    а для чого ті жеки - пережитки радянського минулого - взагалі потрібні? вони ж нічогісінько не роблять, тільки платіжки присилають з немалими сумами.
  • Петро Беріт

    А як боротись з мудаками які не сплачують комуналку? Такі пох..сти і в будинках де ОСББ є. От ЖЕК і знайшов метод натиснути.

    Ігор Котляр reply Петро Беріт

    Петро Беріт 100%!

    Лебедь reply Петро Беріт

    А ти мудак людям работу дал, зарплату достойную сделал?Тогда и долгов не было.Так что закрой рот свой
  • Andrii Hutsaliuk

    Був в такій самій ситуаціі
    Заплатив борг бо дуже треба було тоі довідки
    Але юрист жеку не зміг мені пояснити, чим таке передбачено
    Воно і логічно, що не зміг
    Бо нічим ))
  • Лебедев

    Я несколько лет не мог прописать двоих детей в своей квартире.ЖКХ не давало паспортному столу добро,из-за долга по коммуналке.Таким шантажом пытаются выбить долги.Так что это не новость.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up