Партнер рубрики Події

Жінки відомих тернополян: Олена та Юрій Дейнеки разом «в розвідку» хоч на край світу

Жінки відомих тернополян: Олена та Юрій Дейнеки разом «в розвідку» хоч на край світу

Завжди є про що поговорити, помріяти і чим поділитись. Подружжя Дейнек разом уже 28 років. Пан Юрій робить всі закупи по господарству, а пані Олена не лише смачно готує, а й успішна в роботі та знає, як примножити сімейний бюджет.

Якщо вперед – то до кінця, якщо сильні – то обоє, якщо щасливі – тільки разом… Юрій та Олена Дейнеки знані для багатьох тернополян. Самі вони говорять про себе скромно і тихо радіють своєму щастю.

Ми продовжуємо цикл публікацій «Дружини відомих тернополян». Адже насправді про надійний тил знаних у місті персон мало що відомо.

Відео дня

Юрія Дейнеку можна часто побачити на офіційних заходах, його нерідко запрошують на місцеві та всеукраїнські телевізійні програми. Він – начальник управління стратегічного розвитку міськради. До речі, саме від нього ми можемо дізнатись про те, чим житиме Тернопіль найближчим часом, які розваги, шоу та фестивалі будуть у файному протягом року. Його дружина – пані Олена – успішний підприємець, зоозахисниця, волонтер ТОГО «Ноїв ковчег», коодинатор проекту Асоціація майстрів рукоділля «Таланти Тернопілля». Незважаючи на сильні лідерські характери, наші герої чудово «вживаються» разом і не уявляють життя один без одного.

Товаришували, потім полюбились

Познайомились герої публікації в Тернопільському фінансово-економічному університеті ще в 1989 році. Тоді у вузі відкрили експериментальну групу і пан Юрій, і пані Олена були в числі перших випускників цієї спеціальності. Майже одразу вони почали товаришувати.

- У нас без перебільшення була група зірок – усі харизматичні, яскраві особистості, не схожі один на одного, - посміхаючись розповідає жінка. – Ми постійно збирались разом, подорожували, усі були досить дружні  і близькі – як одна родина. Юра був моїм одногрупником і гарним приятелем. Він одразу запав мені в душу – з ним завжди легко було говорити на різні теми, він доброзичливий, з гарним почуттям гумору. Справжній чоловік, з ним спокійно можна і в розвідку!

Лише приятельські стосунки зв’язували пані Олену та її коханого два з половиною роки. Придивлялись, захоплювались, мріяли… І от майже на третій рік знайомства вони зрозуміли, що значать один для одного досить багато. Почали зустрічатися. Приятельська симпатія швидко переросла у любов.

- Душами прикипіли один до одного. Юра з першого дня знайомства – надійний товариш, який розрадить у будь-яку важку хвилину. Він – блискавичний співбесідник, із яким ніколи не буває сумно. Він має ангельське терпіння, адже витримати таку жінку, як я, - то справа не для слабохарактерних, - жартує співрозмовниця. – Насправді ми багато пережили разом. У 90-ті, аби заробити собі на життя, об’їздили майже півсвіту, перепродуючи різні речі.

Одружила мама чоловіка

Герої розповіді зустрічалися понад п’ять років. Вони вже й так були, як споріднені душі. І одружуватись не поспішали. Однак мама пана Юрія наполягла – закохані мають узаконити свої стосунки перед Богом і людьми.

На весіллі було 90 гостей. За мірками того часу, святкування було пишним, але головне, що атмосфера була неймовірна, захоплено згадує пані Олена.

- Зібралися усі наші рідні, близькі та друзі. Тоді ми вже викладали у ТНЕУ, тож запросили на весілля і керівництво вишу, - каже вона.

Роки пролетіли так швидко, що тепер лише лишається насолоджуватись кожним днем, прожитим разом.

- Обоє лідери, обоє – із незвичним характером, але нам комфортно разом, - продовжує пані Олена. – Шлюб – це партнерство, вміння домовлятися і йти на компроміс. Звісно, багато чого залежить від жінки. Як вона захоче, так і має бути) Але я, наприклад, добре усвідомлюю, що наше сімейне щастя куємо ми самі. Ми обоє прикладаємось до того, щоб наша сім’я була міцною. Тому я завжди аналізую свої вчинки та працюю над собою, самовдосконалююсь. З будь-яких незрозумілих ситуацій можна знайти вихід. Завжди потрібно цінувати людську душу, адже вона і є той діамант, який окриляє кожного з нас.

В усьому радяться між собою

Йому добре з нею, а їй – із ним… У вільний від роботи час (а його видається обмаль) пара намагається подорожувати та розширювати свій світогляд. В обох є спільне захоплення – катання на лижах. При чому це хобі виникло у них одночасно. У 2004 році, за словами пані Олени, на запрошення одного знайомого, вони поїхали взимку у Словаччину. На лижі чоловік та жінка стали в один день, почуття, зізнаються, були вельми змішані.

- Я звикла, що Юра завжди усміхнений і жартує,  тут навіть він став надто серйозним, - сміючись говорить вона. – Але ми себе опанували. І вже на третій день навчань нас повезли на олімпійську трасу. Відтоді лижі настільки нам полюбилися, що ми кожного року їздимо покататися чи за кордон, чи у рідні Карпати.

Ще одне життєве захоплення родини Дейнек –тварини. Удома в родини – одна собака Герда і аж 8 котів. Своє невеличке господарство доглядають з великою турботою, адже, кажуть, домашні улюбленці для них – не просто тварини, а члени сім’ї.

По закупам - чоловік

Крім того, додає пан Юрій, спільно з дружиною опікуються багатьма безпритульними тваринами в місті, вони допомагають собакам у Дичкові, саме вони стали переможцями серед авторів проектів громадського бюджету - «Хатіко».

- Любов до наших чотирилапих друзів поєднала нас з Оленкою, чому я дуже радий, - каже чоловік. – Попереду в нас багато планів, які ми постараємось втілити.

Що стосується побуту, то і тут обов’язки чоловіка та жінки чітко розподілені. За щільним робочим графіком на всі домашні справи не завжди вистачає часу. Зараз пара подумує про те, аби взяти собі помічницю по господарству. Зрештою, увесь харчовий шопінг пан Юрій взяв на себе. Він обожнює ходити по супермаркетам та купувати продукти. А от одяг, каже, йому не до вподоби. Пані Олена бездоганно готує – чоловік у захваті.

Час дуже цінний, тому подружжя особливо цінує кожен день. На майбутнє у них чимало планів. Одне із бажань – енергозберігаючий будиночок у передмісті. Вони вже купили землю і невдовзі почнуть будівництво.

Робочих проектів також багато. Пані Олена, за словами чоловіка, дієва, рішуча, наполеглива жінка, котра завжди знає, чого хоче, котра йде до кінця та завдяки своїй працездатності досягає успіху.

Сама ж вона наголошує – їй нема чого чекати, усі ресурси є в ній самій, є сили, є знання, то чому б їх не використати раціонально.

На питання, чи почувається щасливою, ствердно киває головою. Дає поради і тернополянкам.

- Потрібно пізнавати любов у всіх її проявах. Часом жінки розчиняються у дітях, чоловікові, роботі тощо. Але про себе не потрібно забувати. Більше себе любити, слухати інтуїцію, дбати про саморозвиток… І це лише маленька горстка тих правил, які варто взяти на озброєння. Цікава та розумна жінка завжди буде привабливою для чоловіка, скільки б років їй не було.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Новошацька

    Ви, щирі, привітні люди, які доповнюють один одного. Миру і злагоди Вам💕
  • Tayisa Bubenko

    Ви такі гарні!!!!! Згадала приймальну комісію, де з Вами обома познайомилася:-)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up