Жінки відомих тернополян: як подружжя Зелененьких "розкрутило" відому в Тернополі фотостудію

Жінки відомих тернополян: як подружжя Зелененьких "розкрутило" відому в Тернополі фотостудію

Сім’ю Зелененьких в Тернополі знає немало людей. Їхні фотографії – неймовірні шедеври, які відтворюють частинку людської душі. Ми продовжуємо цикл публікацій «Дружини відомих тернополян». Адже насправді про надійний тил знаних у місті персон мало що відомо.

Хоча ця розповідь і не вийде у форматі звичного матеріалу, коли Його знають більше, а  Вона міцно тримає «тил». Юрій та Ірина Зелененькі – це дві половинки одного цілого – дружньої родини, вірних та креативних партнерів по бізнесу. Жінка дарує натхнення та вигадує найцікавіші образи для фотозйомки, придумує декорації та композиції, за нею – всі переговорні процеси з клієнтами. Чоловік бере за основу всі творчі задуми дружини та професійно втілює їх у сміливих ракурсах. Результат гармонійного подружнього дуету – фото, що захоплюють подих, сюжети, які мають свій почерк.

Дружина придумує сюжети

Про особисте пара говорить неохоче. Кажуть, не звикли до публічності. Вони лишень живуть фотографіями і тим, аби кожна фотомить надовго закарбувалася в пам’яті людей, які приходять у студію.

Відео дня

Спільну професійну діяльність чоловік та дружина почали у 2008 році. На той час пані Ірина працювала на радіо, а її чоловік лише захоплювався фотографуванням. Спершу для Юрія то було лиш хобі, яке дарувала радість йому, рідним та близьким, які просили його зробити світлини. Як природжений економіст, дружина подумала: а чому б не перетворити справу, яка приносить задоволення, на справу свого життя. Так пара почала спільно втілювати цей задум. Поступово хобі перейшло і в комерційну площину. За 10 років зробили сотні тисяч фотографій, втілили в реальність безліч сюжетів та нестандартних ідей, їхніми друзями стали багато талановитих людей – і місцевих, і з інших міст та країн.

- Це і молодята, і сім’ї, і немовлята, і величезні родини, - акцентує Юрій Зелененький. – Коли переглядаєш місцеві новинні сайти чи Фейсбук-стрічку, бачиш безліч знятих нами фотографій на аватарках чи в альбомах, то виникає дивовижне відчуття, що твоя праця потрібна та приносить приємність чи користь. Як не крути, а без професійної фотографії у цьому цифровому світі нам не обійтися.

Ірина лишається рушієм нових сімейних та професійних починань. Як зауважує її чоловік, вона завжди вміє досягати поставлених цілей, і це йому дуже імпонує.

- Декорації, одяг, місце зйомки, настрій та сюжет – усе це за мною, - розповідає вона. – Юра – чудовий фотограф, він може втілити в реальність будь-яке бажання клієнта. Нам обом доводиться бути гарними психологами, розуміти з—пів слова один одного, як колеги, а також відчувати, що саме запропонувати нашим відвідувачам. До нас приходять і відомі особистості, а буває, що приходять і непублічні особи. Треба налаштувати кожну людину на фотосесію, допомогти їй почуватись розкуто, аби, зрештою, був позитивний результат і вдячне «вау» (посміхається – прим. авт.).

Деколи хочеться різноманіття

Працювати пліч-о-пліч з чоловіком затишно, комфортно і спокійно, зізнається співрозмовниця. За роки спільної роботи вони – на одній хвилі. Часом трапляються суперечки, розбіжності у поглядах, але подружжя знаходить компроміс.

- Після зйомки Юра обробляє фото за допомогою різних програм. До речі, цей процес займає набагато більше часу, ніж сама фотосесія. Він спокійний та урівноважений, вміє зосередитися на кожній дрібничці. Я – більш імпульсивна та емоційна, люблю спілкування, тому всі контакти з клієнтами беру на себе, - продовжує жінка. -  Так, як багато часу ми проводимо разом, то, звісно, деколи вже є перенасичення. Усе частіше ловлю себе на думці, що ми стаємо надто подібні. Тому намагаємось «підживлювати» наші стосунки та дбаємо про те, аби в студії завжди панувала затишна приємна атмосфера, де кожен почуватиметься, як удома.

Вільного від роботи часу в родини так обмаль, особливо зараз, коли розпочалася «гаряча» пора фотозйомок. Тож при кожній нагоді тернополяни намагаються відпочивати, просто, без пафосу.

- Дехто прагне вирватись з дому і поїхати кудись, а нам так хочеться повернутись у рідний дім, адже ми так рідко там буваємо, - зізнається героїня публікації. – Ще любимо бувати на природі. Маємо собаку – Бровку, 11 років тому знайшли її у смітнику. Відтоді вона з нами.

Любить їздити на ровері

Якщо Юрію до вподоби більш розмірений ритм життя, у якому все має йти по плану, то Ірина любить драйв і несподіванки. Рух для неї – запорука здоров’я та гарного самопочуття.

- На роботу я часто їжджу на ровері, взагалі обожнюю кататися на велосипеді, - каже вона. – Коханий любить читати, у нього є велика добірка художньої і технічної літератури. Його професія вимагає зосередження та концентрації, а читання чудово розвиває ці якості.

Чіткого розподілення домашніх обов’язків у пари немає. Хто вільний, той і прибирає. Кулінарія – це ще одна пристрасть нашої героїні. Щоправда, часу на приготування смаколиків не завжди вистачає. Однак при нагоді вона випробовує нові рецепти. Дуже любить ліпити пельмені. А пан Юрій – найкращий дегустатор.

На майбутнє у подружжя немало творчих планів. Ірина та Юрій час від часу відвідують тренінги і семінари. Адже світ динамічний і не стоїть на місці. Творчі люди ловлять натхнення у простих речах. За словами Юрія, воно приходить з гарних фільмів, книг, на нове і позитивне надихають нові люди та цікаві знайомства. Деколи «Музу» потрібно кликати в гості, пробуджувати бажання до роботи, підживлюючи себе емоційно.

- Мріємо з дружиною побачити світ у різних вимірах, з різних сторін, і не тільки через об’єктив фотоапарата, - завершує тернополянин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up