Партнер рубрики Події

Жителі Буцнева скаржаться, що не мають чим добиратись до Тернополя

Жителі Буцнева скаржаться, що не мають чим добиратись до Тернополя
Після останнього візиту жителів Буцнева в райдержадміністрацію, маршрутка почала робити ще один додатковий рейс о 6-й ранку. Втім, кажуть люди, проблеми це не вирішує. Фото - з прийому в райдержадміністрації

Жителі Буцнева скаржаться, що  з вересня 2017 року мають проблеми із добиранням  до Тернополя. Зі своєю проблемою звертались у сільраду, райдержадміністрацію, обладміністрацію. Всюди їм кажуть, що про проблему знають, але  проблеми ніхто не вирішує.


Додаткового транспорту, як не було, так і не має. Тож тим, хто або не встиг, або не вліз у маршрутку,  доводиться іти пішки в сусідній Острів і звідти уже їхати до міста, або добиратись власним транспортом чи попутками, скаржаться люди. 

- Проблема загострилась з вересня, бо до того було дві маршрутки, - розповідає місцева мешканка Марія (прізвище редакції відоме - прим. ред.).  – А з вересня одну зняли. Відповідно, залишився  один автобус, де є максимум 60 місць. А це замало для  Буцнева, сусідніх Серединок, аби  їхнім мешканцям добиратись до Тернополя і навпаки.

Окрім того,  мешканці Буцнева  скаржаться, що іноді і  та єдина маршрутка ламається. Тому деяких рейсів не виконує – зламався автобус і не поїхав на ту чи іншу годину, на котру чекали люди.

- Ми ходили в листопаді в облдержадміністрацію, а до того безліч разів звертались у сільраду, - продовжує жінка. – У сільраді кажуть, що не мають стосунку до цього маршруту. А з облдержадміністрації відправляють в райдержадміністрацію, з останньої нікуди не відправляють, а чемно нам вішають лапшу.  Кажуть, що нема перевізника, що ніхто не хоче їхати.


Втім у це  люди не вірять, оскільки охочі перевозити людей з’являються, а потім з якихось причин відмовляються. Принаймні про один випадок чули у селі, що перевізник відмовився, бо були до нього «гінці» від влади з проханням поділитись грішми. 


- Після останнього нашого візиту в райдержадміністрацію  з’явився ще один додатковий рейс, в шостій ранку, -  додають люди. – Але це проблеми не вирішує.  

Відео дня

Просили продовжити маршрут №5

У сільраді кажуть, що про проблему знають. І   вирішувати проблему пробували ще до звернення людей в сільраду. Однак наразі нічого змінити не можуть, оскільки не вони укладають договір на перевезення.

- Я знаю, що люди, які скаржаться, вважають, що сільрада не хоче вирішувати проблему, - каже сільський голова Марія Мац. – Але в нас нема власної маршрутки, і не ми проводимо тендер на перевезення. Як тільки зник другий з маршрутів восени, ми звернулись з письмовим зверненням до райдержадміністрації, аби вони допомогли.  Нам сказали, що оголосили тендер. Десь до місяця це питання  вирішувалось, а далі нам сказали, що ніхто не з’явився. Згодом сказали, що дадуть нам маршрутку, а ми повинні знайти водія. Водія знайшли, привезли в рай адміністрацію, а власник маршрутки передумав давати її на маршрут. 

Спробували, за словами голови, це питання вирішити по-іншому і звернулись за допомогою в управління транспорту Тернопільської міської  ради щодо продовження у Буцнів маршруту №5. Але управління сказало розбиратись самому із своєю проблемою.

- У листопаді ми отримали відповідь від управління транспорту, що продовжити маршрут №5 неможливо, - додає сільський голова. – Бо запропонована зміна призведе до значного збільшення часу на оборотній рейс, збільшення інтервалу між автобусами, і як результат – унеможливить забезпечення потреб тернополян в перевезеннях і викличе їхні справедливі скарги.

Відтак у сільраді не проти того, аби було два маршрути і маршрутки курсували частіше, але перевізника на другий рейс «Буцнів - Тернопіль» просто нема.
- Тому всі наші  перемовини завершились тим, що з грудня додали рейс – в шостій ранку. 6.30 він вже у Тернополі, - додає голова. 
 

Водії виїжджають за кордон


У Тернопільській райдержадміністрації також кажуть, що роблять все можливе задля забезпечення перевезення в рамках своїх повноважень і відповідно до  чинного законодавства. 

- Власник, що обслуговував другий  маршрут, написав звернення в райдержадміністрацію про те, що не може  закривати два маршрути, - каже начальник відділу розвитку інфраструктури Тернопільської райдержадміністрації Андрій Кучерак. – Відповідно, договір з ним розірвали і оголосили конкурс. Охочих не знайшлося, ніхто не подав заявки. До речі, не подали заявки на перевезення не тільки на цьому маршруті, а й ще на кількох. 11 січня знову мав би бути конкурс, і знову заявок не отримали. В п’ятницю, 12 січня, ми оголосимо конкурс на кілька маршрутів, в тому числі і на Буцнів -Тернопіль. Будемо сподіватись, що заявки з’являться. Це вже  ми третій раз оголошуємо конкурс на ці маршрути.

Проблема із відсутністю охочих обслуговувати маршрути, за його слова, пов’язана у перевізників з браком водіїв. Ті масово виїжджають за кордон, де можуть заробити значно більші гроші, ніж вдома. А віддавати в руки маршрутки людям, які мають проблеми чи то з алкоголем чи інші, не ризикують. 

- Як таких пошуків водіїв чи маршруток, відповідно до законодавства, ми не  можемо проводити, - додає він. – Ми не маємо повноважень когось просити обслуговувати маршрут чи змусити це робити. Але ми просили  тих перевізників, які обслуговують нас, якщо мають додаткові автобуси, то хай подають заявки на конкурс. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олег

    можливо треба щоб  дизель поізд регулярно ходив з ранку о 7 з Буцнева. "реформатори" повідміняли вечірні рейси з Тернополя тому нема і ранкових.ГАНЬБА !!!
  • mobikkom

    Думають як узаконити землю яку нахапали, а сільські проблеми їм до одного місця. Сільських бариг возить Назвальський, їм нетреба маршрутки, ходіть пішки до Острова
  • mobikkom

    Погоджуюсь з Михайлом, якби тільки бажання місцевої влади. Всі знають  що місцевий барига Назвальський пхає свого носа до усіх сільських справ, навіть в райадміністрації його знають як заступиник, помічник, голови Буцнева. Похилий, голова адміністрації розповів що ніразу небачив сільського голову Мац. То кого ми обрали головою? ГАНЬБА
  • Михайло Крайник

    Народ, ми живемо 10 км від Тернополя) А постійно виникають проблеми з рухом транспорту. Станом на сьогодні вартість проїзду до с. Буцнів коштує 7 грн., а умови перевезення просто жахливі. Оскільки це робота та обов'язок сільського голови та місцевого самоврядування, то просимо Вас забезпечити односельчанам надійне та безпечне маршрутопостачання. Так толком нічого в селі не робите, то не ганьбіть своє становище та посаду, якби захотіли зробити щось корисне для людей, то би зробили і не чекали би скарг на рівні району, а би прислухалися до побажань та претензій жителів!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up