Партнер рубрики Події

Зникає птиця та домашні тварини: жителі Тернопільщини потерпають від нашестя лисиць

Зникає птиця та домашні тварини: жителі Тернопільщини потерпають від нашестя лисиць

Мешканці Монастириської громади скаржаться на нашестя лисиць.

Останнім часом зросла кількість звернень мешканців Монастириської громади, щодо появи лисиць в населених пунктах. Люди скаржаться, що зникає свійська птиця та інші домашні тварини, повідомили у головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

З метою недопущення погіршення епізоотичної ситуації у місті щодо сказу, а також організації заходів, щодо врегулювання чисельності лисиць та безпритульних тварин, усунення причин їх появи, відбулось засідання протиепізоотичної комісії.

Що вирішила комісія

Комісія вирішила зобов’язати власників об’єктів, які не використовуються за призначенням та на які мають доступ сторонні особи, лисиці та інші безпритульні тварини забезпечити проведення благоустрою своїх територій та вжити заходів щодо унеможливлення проникнення тварин на територію об’єктів.

Відео дня

Виконавчому комітету міської ради посилити контроль за дотриманням правил благоустрою, забезпечити своєчасне вивезення твердих побутових відходів, не допускати переповнення сміттєвих баків та контейнерів. Власникам собак і котів забезпечити своєчасне щорічне щеплення тварин від сказу. Також, необхідно створити запас медичних засобів для надання допомоги людям, які зазнали покусів від тварин.

Монастириській організації Українського товариства мисливців та рибалок забезпечити та підтримувати оптимальні розміри популяції лисиць у лісових та польових угіддях 0,5-1 голова на 1000 га угідь.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up