Знову шукають донорів для постраждалих від вибуху тата з сином

Знову шукають донорів для постраждалих від вибуху тата з сином
  • Волонтери відвідали хлопчика в лікарні. Кажуть, він в свідомості, все розуміє, але говорити практично не може.
  • Стан батька залишається стабільно важким. Його готують до операції. 

 

7-річний Максимко та його батько Роман, які постраждали від вибуху на вул. Пушкіна, потребують вашої допомоги.

Щодня на картку волонтерів надходять гроші. Проте суми, які витрачають на лікування батька і сина, - шалені. Лікування буде тривалим і дорогим. Тому волонтерська група, яка допомагає татові і сину одужати, просить небайдужих тернополян не розслаблятись. І за можливістю – здавати кров для травмованих і перераховувати кошти.

Романа готують до операції

З журналістом «20 хвилин», який також у групі допомоги травмованій родині, зв’язались 23 липня представники облдержадміністрації. Вони хотіли для травмованих земляків виділити допомогу. Врешті їх зв’язали з бабусею хлопчика.  

Відео дня

- У Романа стан стабільно важкий, ліки і матеріал для перев’язок передано у відділення, придбали їх за кошти, які пожертвували працівники ринку «Купон» і небайдужі тернополяни, - розповіла пані Ірина, співробітниця Романа. - Затрати складають 6 250 грн, залишок коштів – 10 720 грн.

Донори на сьогодні і завтра є, розповів волонтер Богдан Кіндій. А от з середи – знову шукатимуть. Тим паче, що Романа готують до операції.

- У вівторок кров здадуть п’ятеро бійців національної дружини і ще 5 – з 44 бригади, які весь час відгукуються на наші заклики про допомогу, за що велика подяка як хлопцям, так і їхньому командирові, - каже Богдан Кіндій. – Прохання до пересічних тернополян – телефонуйте до мене, записуйтесь і здавайте кров для земляків. Ми не можемо залишити цю родину сам на сам з проблемами. І мусимо їм допомогти. Якщо ми цього не зробимо – допомоги травмованим чекати нема звідки.

Ми мусимо допомогти цьому малюкові жити   

Відвідали волонтери у лікарні 23 липня і Максимка. Хлопчик у свідомості, все розуміє, але говорити йому важко. Набряки частково зійшли, але до повного одужання ще дуже далеко.

 - Якщо порівнювати із тим, що було в день вибуху чи наступний, звісно, стан малюка трохи кращий, - каже волонтер Тетяна Титович. – Однак до повного одужання ще дуже далеко. Цей процес тривалий. Я зайшла до нього на кілька хвилин, коли вийшла за двері – руки тремтіли. Ці емоції дуже важко стримати, тим паче, що я сама мама. Ми мусимо допомогти цьому малюкові жити. Не можна зупинятись!

Лише на 10 ампул антибіотику для хлопчика волонтери витратили 23 липня 2, 5 тис. грн. Ще майже 5 тисяч пішло на спеціальне харчування для малого. Раніше витратили понад 4 тисячі на медикаменти. Іншиа волонтер витратила 9 100 грн за три дні лікування малюка.

- Деяку частину коштів ми залишили у реанімації, де зараз перебуває Максимко, - каже Тетяна Титович. – За потреби, з цих грошей Максимкові докуповують необхідне. Чеки всі зберігають і передають нам.

Найближчим часом тільки для Максимка потрібно не менше 15 донорів. Тому волонтери просять зголошуватись всіх, хто може здати кров, і допомогти татові і синові одужати.

 Довідка

Допомогти 7-річному Максимчику та його батькові Романові можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок ПБ 5169 3600 0097 5445, Малік Ірина

Якщо ви плануєте стати донором, телефонуйте Богданові Кіндію: 068 818 19 12.

Якщо у вас є запитання, як допомогти постраждалим чи інші стосовно травмованої родини, телефонуйте журналістці «20 хвилин» Ірині Беляковій: 067 747 28 44. Або залишайте повідомлення на її сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/iryna.belyakova

 

 

Читайте також Стан Максимчика і Романа стабільно важкий. Хлопчика вдруге оперуватимуть
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up